Zeci de tancuri T-34, readuse la 'viață' în Rusia pentru a aminti de victoria împotriva Germaniei naziste

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Rușii au readus la viață tancul T-34 - legendarul tanc care a scris istorie în al Doilea Război Mondial. 

Astfel, Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că treizeci de tancuri T-34 au ajuns în Albino, lângă Moscova. Acestea au trecut printr-un proces de revizie la o uzină de blindate din Sankt Petersburg.

Tancurile T-34 au fost reparat și vor participa la parada militară din 9 mai, cu ocazia Zilei Victoriei, când Moscova sărbătorește 75 de ani de la înfrângerea Germaniei naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Acestea vor fi prezente atât în Piața Roșie din Moscova, cât și în alte orașe ale Rusiei.

(w670) Sursă fot 

Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că tancurile au fost supuse unui amplu proces de restaurare. Ele au fost dezasamblate și ulterior reasamblate. Tancurile au fost vopsite, a fost îndepărtată rugina iar piesele învechite au fost fie restaurate fie înlocuite cu piese noi.

T-34 a fost principalul tanc de luptă al Armatei Roșii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Modelul din 1941 cântărea 26,5 tone, avea o lungime de aproximativ 7 metri și o lățime de 3 metri. Echipajul tancului era format din 4 membri, ulterior 5. Cu un motor diesel de 500 CP, T-34 putea să atingă o viteză de 53 km/h și o autonomie de până la 400 km. Foarte mobil și robust, T-34 a fost un tanc ieftin fiind fabricate peste 80.000 de exemplare. Ulterior modelul a fost exportat în 27 de țări. Armamentul principal era un tun F-34 de 76,2 mm și două mitraliere DT.

Versiunea T-34-85 a reprezentat o îmbunătățire majoră, fiind introdusă la începutul anului 1944. T-34-85 beneficia de o turelă îmbunătățită și un tun de calibru 85 mm.

CITEȘTE ȘI: Rusia ignoră pandemia de COVID-19 | Organizează repetiţii cu mii de militări pentru parada de "Ziua Victoriei, din 9 mai" (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel