Zeci de tancuri T-34, readuse la 'viață' în Rusia pentru a aminti de victoria împotriva Germaniei naziste

Darius Muresan / 05 apr 2020 / 13:35
Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Rușii au readus la viață tancul T-34 - legendarul tanc care a scris istorie în al Doilea Război Mondial. 

Astfel, Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că treizeci de tancuri T-34 au ajuns în Albino, lângă Moscova. Acestea au trecut printr-un proces de revizie la o uzină de blindate din Sankt Petersburg.

Tancurile T-34 au fost reparat și vor participa la parada militară din 9 mai, cu ocazia Zilei Victoriei, când Moscova sărbătorește 75 de ani de la înfrângerea Germaniei naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Acestea vor fi prezente atât în Piața Roșie din Moscova, cât și în alte orașe ale Rusiei.

(w670) Sursă fot 

Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că tancurile au fost supuse unui amplu proces de restaurare. Ele au fost dezasamblate și ulterior reasamblate. Tancurile au fost vopsite, a fost îndepărtată rugina iar piesele învechite au fost fie restaurate fie înlocuite cu piese noi.

T-34 a fost principalul tanc de luptă al Armatei Roșii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Modelul din 1941 cântărea 26,5 tone, avea o lungime de aproximativ 7 metri și o lățime de 3 metri. Echipajul tancului era format din 4 membri, ulterior 5. Cu un motor diesel de 500 CP, T-34 putea să atingă o viteză de 53 km/h și o autonomie de până la 400 km. Foarte mobil și robust, T-34 a fost un tanc ieftin fiind fabricate peste 80.000 de exemplare. Ulterior modelul a fost exportat în 27 de țări. Armamentul principal era un tun F-34 de 76,2 mm și două mitraliere DT.

Versiunea T-34-85 a reprezentat o îmbunătățire majoră, fiind introdusă la începutul anului 1944. T-34-85 beneficia de o turelă îmbunătățită și un tun de calibru 85 mm.

CITEȘTE ȘI: Rusia ignoră pandemia de COVID-19 | Organizează repetiţii cu mii de militări pentru parada de "Ziua Victoriei, din 9 mai" (Video)

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy