Rusia ignoră pandemia de COVID-19 | Organizează repetiţii cu mii de militări pentru parada de "Ziua Victoriei, din 9 mai" (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia pare că tratează cu superficialitate pandemia de COVID-19, continuând pregătirile şi repetiţiile pentru parada militară organizată în Piaţa Roşie din Moscova la 9 mai pentru celebrarea a 75 de ani de la victoria din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Parada de Ziua Victorie, eveniment propagandistic organizat de Rusia, în fiecare an pe 9 mai, în Piaţa Roşie din Moscova, va avea şi anul acesta loc în toată ţara şi implică participarea a mii de soldați, aeronave militare şi tehnică militară grea.

În prezent, aproape 15.000 de soldați din Moscova se pregătesc pentru Parada de Ziua Victorie.

În urmă cu două zile, un număr imens de soldaţi, câteva mii, au participat la repetiţii fără a avea măştii de protecţie şi stând la foarte mică distanţă unul de celălalt, chiar dacă autoritățile ruse au impus interdicții privind organizarea de adunări mai mari de 50 de persoane.

Citeşte şi: Ruşii vor ca Parada de Ziua Victoriei să nu fie eclipsată de exerciţii militare NATO

Ţinând cont că vorbim de un eveniment propagandistic, considerat unul dintre cele mai importante sărbători naţionale, nici vorbă ca Rusia să se gândească în acest moment să anuleze definitiv desfăşurarea în acest an a paradei militare de Ziua Victoriei.

Posibilitatea de a anula parada este examinată, dar, deocamdată, nu a fost luată o decizie în acest sens

Acest anunț a fost făcut de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin. Kremlinul nu exclude posibilitatea anulării paradei de 9 mai.

,,Evident că se discută această chestiune. Deocamdată, nu a fost luată nicio decizie. Pregătirile sunt în desfășurare", a declarat reporterilor, in urma cu o saptamana, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Pandemia de COVID-19 cu care şi Rusia se confruntă (ascunzând numărul persoanelor infectate şi decesele provocate de noul coronavirus, clasificându-le drept fiind cauzate de pneumonie), ar putea aduce câteva modificări privind planificarea paradei militare organizată în Piaţa Roşie din Moscova la 9 mai.

Astfel, Kremlinul și Ministerul rus al Apărării au început să ia în considerare scenarii alternative pentru organizarea evenimentului, cel puţin asta precizează RBC, citând surse familiarizate cu acest subiect.

În special, autoritățile de la Moscova au luat în considerare opțiunea de a amâna parada pentru toamnă. O altă opțiune este organizarea parade de Ziua Victoriei așa cum ar trebui să fie,pe 9 mai, dar fără spectatori. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel