Zbigniew Rau: Dronele fabricate în Turcia vor consolida capacitate de luptă a armatei poloneze

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul de externe al Poloniei, Zbigniew Rau, a lăudat sâmbătă caracteristicile dronei Bayraktar TB2 construită de Turcia. Acesta a precizat că drona Bayraktar TB2 este o „armă avansată’’ din punct de vedere tehnologic, care şi-a dovedit eficienţa în condiţii reale de luptă, a relatat agenția turcă de presă Anadolu. 

„Suntem siguri că va consolida capacitățile armatei poloneze și va contribui la consolidarea flancului estic al NATO”, a spus Zbigniew Rau. 

Şeful diplomaţiei polonez a făcut această remarcă în timpul unui interviu acordat agenţiei de presă Anadolu, ca urmare a participării sale la Forumul Diplomatic de la Antalya.

„În același timp, este un alt exemplu de a transpune parteneriatul nostru strategic într-o cooperare practică”, a adăugat el. „Sperăm că va duce la dezvoltarea în continuare a relațiilor UE-NATO în domeniul securității și apărării.” 

 

Polonia este primul stat membru al NATO care a comandat drone construite de Turcia.

 

În mai, ministrul polonez al Apărării, Mariusz Błaszczak, a anunțat că Varșovia cumpără 24 de drone Bayraktar din Turcia înarmate cu rachete antitanc. 

„Primul lot va fi livrat armatei poloneze într-un an, în 2022”, a spus Mariusz Błaszczak, la momentul respectiv.

Polonia a devenit interesată să achiziționare drone Bayraktar după ce aceste drone şi-au dovedit utilitate în condiţii reale de luptă, cum ar fi conflictele din Siria, Libia și Nagorno-Karabah. De-a lungul ultimilor doi ani au apărut foarte multe știri referitoare la „neputința” complexelor de rachete și artilerie antiaeriană rusești de a intercepta şi dobora aceste UAV-uri.

Faptul că aceste drone şi-au dovedit utilitatea în condiţii reale de luptă a făcut ca multe state să fie interesate să poarte negocieri cu Turcia pentru a le achiziţiona.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel