Xi Jinping îi asigură pe europeni că Beijingul nu sprijină militar Rusia

Președintele Consiliului European i-a cerut liderului Republicii Populare Chineze să-și folosească influența asupra Federației Ruse.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, aflat în vizită oficială la Beijing, i-a cerut liderului chinez Xi Jinping să folosească influența țării sale asupra Rusiei în problema războiului din Ucraina.

Oficialul european a făcut o declarație jurnaliştilor printr-un link video, de la Beijing, scrie Reuters. 

Potrivit lui Michel, discuția despre războiul din Ucraina a avut un loc important pe agenda întâlnirii cu președindele Xi, care a durat aproximativ trei ore. De asemenea, au discutat despre comerț, climă, drepturile omului, Covid, Xinjiang și Taiwan. 

„I-am cerut președintelui Xi, așa cum am făcut la summitul UE-China din aprilie, să folosească influența asupra Rusiei pentru a respecta Carta ONU”, a spus el. 

Michel a spus că Xi l-a asigurat că amenințările nucleare sunt inacceptabile și că China nu furnizează Rusiei arme. 

„China va rămâne deschisă companiilor europene și speră că UE poate elimina interferențele pentru a asigura un mediu de afaceri echitabil și transparent pentru companiile chineze”, a spus postul de stat CCTV, citat de Xi.

Preşedintele Chinei l-a asigurat joi pe preşedintele Consiliului European că "nu există conflicte strategice" între China şi Uniunea Europeană şi că ambele părţi trebuie să-şi consolideze comunicarea şi să se coordoneze mai bine în sfera macroeconomică

Reamintim că relațiile dintre China și UE s-au complicat din cauza legăturilor strânse dintre Beijing și Moscova și a refuzului Chinei de a condamna invazia rusă a Ucrainei. 

Un interlocutor al agenției Bloomberg printre oficialii UE a remarcat că scopul principal al vizitei lui Michel este să încerce să se asigure că China și Rusia nu acționează împreună și că Beijingul nu îi ajută pe ruși să eludeze sancțiunile. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel