Watchkeeper X modernizate cu sisteme noi pentru Armata României. Elbit propune producția dronelor în România

Dronă Watchkeeper britanică a Royal Army
Dronă Watchkeeper britanică a Royal Army

Elbit Systems a propus producția în România a Watchkeeper X ca soluție pentru Ministerul Apărării Naționale în cadrul programului de înzestrare UAS-TO. Dronele vor fi modernizate cu cele mai noi sisteme.

Elbit anunță că Watchkeeper X se bazează pe experiența a peste 1.000.000 de ore operaționale de zbor acumulate de Marea Britanie și Israel în diferite teatre de operații.

Compania israeliană Elbit Systems, cu sprijinul companiei britanice U-TacS, va colabora cu parteneri locali din industria românească, creând locuri de muncă și facilitând transferul de tehnologie și know-how.

Această soluție va fi produsă în România datorită colaborării cu partenerii locali Aerostar, Romaero, AE-Electronics, ELMET și SIMULTEC.

Potrivit unui comunicat emis către DefenseRomania, Elbit Systems oferă Watchkeeper X pentru programul UAS TO pe care Ministerul Apărării Naționale (MApN) îl are în derulare. Elbit Systems, cu sprijinul companiei britanice U-TacS, va oferi know-how extins, transfer de tehnologie (ToT) și dezvoltarea unui sistem de aeronavă fără pilot, UAS Clasa II NATO, pentru România.

Bazat pe varianta sa britanică, Watchkeeper X va include o serie de modificări tehnologice ale sistemelor Data-Link, EO/IR și senzori suplimentari, pentru a răspunde tuturor nevoilor operaționale ale Forțelor Armate Române. Watchkeeper X va fi livrat Armatei Române în cooperare deplină cu industria de apărare locală din România.

 

Elibit propune României Watcheper cu sisteme noi, în varianta upgradată

 

SOLUȚIA AVANSATĂ ȘI ACTUALIZATĂ: Soluția Watchkeeper X va răspunde cerințelor MApN cu capabilități de interoperabilitate NATO. Elbit Systems și U-TACS (deținută în comun de Elbit și Thales) vor oferi soluția optimă dintre experiența extinsă în dezvoltarea și producția UAS și a capabilităților dovedite de a lucra la cele mai înalte standarde NATO.

 

SOLUȚIE INDUSTRIALĂ LOCALĂ: Elbit Systems are mai multe filiale și unități de producție în România. Ca urmare a transferurilor tehnologice succesive deja realizate, aceste companii produc în România de peste 15 ani componente ale sistemelor UAS ce operează peste tot în lume. Prin unitățile de producție românești și împreună cu alte companii din România, Elbit Systems, cu sprijinul U-TacS, oferă o soluție completă de integrare la nivel industrial:

 

-   Producția locală de părți componente pentru UAS (Aerostar, Romaero, A/E Electronics și Elmet)

-   Centru local de asamblare și întreținere a UAS (Aerostar)

-   Soluția completă de training și simulatoare de zbor (Simultec Măgurele).

 

Producția, dezvoltarea, asamblarea, integrarea, instruire și simulări, întreținere și reparare, în România

 

Elbit Systems, cu sprijinul U-TacS, oferă producția, dezvoltarea, asamblarea, integrarea, instruire și simulări, întreținere și reparare, precum și managementul programului UAS-TO în România, de către industria locală de apărare românească, în scopul creării de locuri de muncă locale, dezvoltării economiei locale, și extinderii transferului de tehnologie, și oferă o soluție matură bazată pe vasta experiență dobândită în peste un milion de ore operaționale de zbor acumulate de către UAS-urile companiilor în diferite teatre de operații peste tot în lume de-a lungul anilor.

Portofoliul de UAS al Elbit Systems este în serviciu operațional și a fost selectat de peste 30 de clienți diferiți de pe cinci continente, printre care Marea Britanie, Elveția, Canada, Brazilia, Chile și reprezintă principala flotă UAS, a Forțelor de Apărare Israeliene.

U-TacS, Unmanned Tactical Systems Ltd, este un joint venture din Marea Britanie, între Elbit și Thales, înființată în 2005 pentru a furniza programul Watchkeeper în Regatul Unit pentru armata britanică. De-a lungul anilor, U-TacS a fost implicat în proiectele de inginerie, proiectare, producție, întreținere și furnizare de servicii ca subcontractant major în programele Watchkeeper UK și Lydian și este Autoritatea de proiectare a platformei pentru Watchkeeper. În plus, U-TacS este implicat  și în alte operațiuni și programe internaționale de servicii UAS la cheie.

Elbit Systems este prezent în România de mai bine de 27 de ani și execută proiecte de anvergură, în cooperare cu multe companii din domeniul apărării din România, printre care IAR BRASOV, Avioane Craiova, Aerostar și altele. Aceste proiecte au fost realizate pentru Ministerul Apărării Naționale din România, pentru alți clienți din România, dar și pentru clienți din alte țări. Astfel, compania este un exportator important în domeniul de securitate și apărare din România. Elbit Systems, prin subsidiarele sale românești, unde este acționar unic, are peste 800 de angajați

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel