Vostok-2018. Rusia, manevre militare fără precedent. Premieră după Războiul Rece

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Rusia va organiza luna viitoare cele mai ample manevre militare ale sale de după anii 1980.

La aceste manevre militare vor lua parte aproape 300.000 de soldaţi. Vor fi implicate trupe din China şi Mongolia, a anunţat marţi Ministerul Apărării de la Moscova, transmite AFP.

Exerciţiile Vostok-2018 (Est-2018) se vor desfăşura între 11 şi 15 septembrie în Siberia orientală şi în Extremul Orient, cu participarea armatelor chineză şi mongolă, a precizat ministrul apărării, Serghei Şoigu.

Manevrele vor implica 'peste 1.000 de avioane şi în jur de 300.000 de militari, practic toate forţele districtelor militare Centru şi Vest', a indicat Şoigu.

'Imaginaţi-vă 36.000 de vehicule militare deplasându-se în acelaşi timp: tancuri, blindate de transport de trupe, vehicule de luptă de infanterie. Şi toate acestea, desigur, în condiţii cât mai apropiate posibil de o situaţie de luptă', a adăugat el.

'Va aduce aminte de Zapad-81, dar mai impunător într-un anumit fel', a mai spus Şoigu, referindu-se la exerciţiile din 1981 din Europa de Est, cele mai importante organizate vreodată de URSS şi aliaţii săi.

Anul trecut, exerciţiile Zapad-2017 au reunit, potrivit Moscovei, 12.700 de militari în Rusia şi Belarus.

NATO consideră însă că amploarea acestor exerciţii a fost mult subevaluată, membri est-europeni ai Alianţei afirmând că au fost desfăşuraţi peste 100.000 de militari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel