von der Leyen i-a cerut lui Xi să tempereze amenințarea nucleară a Rusiei și să-și folosească influența pentru a opri agresiunea împotriva Ucrainei

Darius Muresan |
Data publicării:

Uniunea Europeană așteaptă ca China să își folosească influența în relația cu Rusia pentru a opri continuarea războiului în Ucraina și pentru a calma tensiunile legate de amenințările nucleare rusești.

Declarația aparțiene președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la finalul unei întâlniri tripartite la Paris cu președintele chinez Xi Jinping și cu președintele francez Emmanuel Macron, relatează Agerpres, care citează AFP și Reuters.

"Contăm pe China să își utilizeze influența în întregime în relația cu Rusia pentru a opri agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei", a spus liderul executiv comunitar într-o declarație pentru presă.

"Președintele Xi a jucat un rol important în reducerea amenințărilor nucleare iresponsabile ale Rusiei, și sunt încrezătoare că va continua să facă acest lucru", a adăugat Ursula von der Leyen.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat mai devreme în aceeași zi că a dat dispoziție pentru organizarea unor exerciții militare pentru utilizarea armelor nucleare tactice în viitorul apropiat, exerciții în care vor fi implicate în special trupele aflate în apropierea Ucrainei, ca răspuns la declarațiile unor lideri occidentali, inclusiv a președintelui francez Emmanuel Macron, referitoare la o posibilă desfășurare a soldaților NATO în Ucraina.

Ursula von der Leyen i-a cerut, de asemenea, lui Xi Jinping să facă "mai multe eforturi pentru a limita furnizarea către Rusia de echipamente cu dublă întrebuințare (civilă și militară), care se găsesc pe terenul de luptă" în Ucraina.

Secretarul de stat american Antony Blinken a afirmat săptămâna trecută că, deși China nu furnizează armament și muniții direct Rusiei, ea oferă un sprijin substanțial industriei militare ruse prin vânzarea unor produse de microelectronică, mașini-unelte și optică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel