Germania spune că poartă responsabilitatea „războiului și păcii”: Rachetele Taurus pentru Ucraina ar putea declanșa războiul între NATO și Rusia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Racheta de croazieră Taurus. Foto: MBDA
Racheta de croazieră Taurus. Foto: MBDA

Cancelarul german Olaf Scholz a insistat asupra faptului că decizia sa de a nu furniza Ucrainei rachete de croazieră Taurus a fost menită să prevină o confruntare directă între Rusia și NATO. Scholz a declarat într-un interviu pentru Märkische Allgemeine că, în calitate de șef al guvernului, poartă responsabilitatea pentru chestiuni ce ţin de ''război și pace'', în special când vine vorba de securitatea în Europa.

"Acest lucru este valabil și pentru problema Taurus. Pe lângă sprijinul ferm pentru Ucraina, un lucru rămâne important pentru mine: vom face tot posibilul pentru a preveni escaladarea războiului. Cu alte cuvinte, [vom face totul] pentru a preveni un război între Rusia și NATO", a precizat cancelarul german.

Scholz a subliniat: "Nu ne vom trimite soldații noștri și în Ucraina".

"Și cu fiecare livrare de armament, vom analiza cu atenție ce înseamnă în acest context. Acesta este motivul pentru care am luat o astfel de decizie [în ceea ce privește rachetele Taurus]", a precizat cancelarul.

Între timp, el a subliniat că Germania sprijină Ucraina cu arme și muniții "mai mult decât orice altă țară din Europa". 

"Cheltuim peste 28 de miliarde de euro numai pentru acest lucru. Mai mult decât multe alte țări la un loc. Și vom continua să facem acest lucru atât cât va fi necesar", a spus el.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că a primit un "feedback iritat" din partea Germaniei atunci când Ucraina a cerut Berlinului să furnizeze rachete Taurus cu rază lungă de acțiune. 

Anterior, cancelarul german Olaf Scholz a prezentat public diferite motive pentru care Germania a refuzat să furnizeze Ucrainei rachete Taurus - de la evitarea unei posibile escaladări și implicări în războiul cu Rusia până la îngrijorarea că rachetele ar putea fi folosite pentru a lovi Moscova.

Rapoartele mass-media indică faptul că motivul principal pentru care Scholz se opune în mod constant furnizării de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune Taurus către Ucraina ar putea fi legat de caracteristicile speciale ale sistemului de țintire al rachetelor. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel