Volodimir Zelenski: Ucraina și Moldova nu doresc trupe rusești pe teritoriul lor

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a avut o întrevedere cu premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, la Kiev. În timpul întrevederii oficiale, Președintele Ucrainei a declarat că Ucraina și Moldova sunt împotriva prezenței trupelor rusești pe teritoriul lor, potrivit Uawire.org și Radio Europa Liberă Moldova.

Aflată joi la Kiev, unde a discutat cu președintele Volodimir Zelenski, premierul Maia Sandu a reafirmat sprijinul R.Moldova pentru „integritatea teritorială" a Ucrainei.

Președintele Zelenski, pe de altă parte, și-a exprimat speranța că noul guvern va participa „activ" la negocierile privind soluționarea conflictului din Transnistria și a reamintit că atât Ucraina, cât și Moldova au un țel comun, să fie retrase trupele ruse de pe teritoriul lor. „Nu vom permite nimănui să ne impună o așa-numită federalizare" a mai declarat Zelenski la o conferință de presă comună cu premierul Maia Sandu.

Președintele Zelenski a mai declarat că „nu vede nici o problemă" ca cetățenii celor două țări să poată călători numai cu acte de identitate și și-a exprimat spernța că noua guvernare de la Chișinău va „satisface necesitățile de educație" în limba maternă a minorității ucrainene din R.Moldova.

Ulterior, Maia Sandu a anunțat, pe Facebook că a fost anulată restricția de 90 de zile de aflare pe teritoriul Ucrainei pentru transportatorii moldoveni de mărfuri și pasageri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel