Volodimir Zelenski: Ucraina și Moldova nu doresc trupe rusești pe teritoriul lor

DefenseRomania Team / 12 iul 2019 / 19:44
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a avut o întrevedere cu premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, la Kiev. În timpul întrevederii oficiale, Președintele Ucrainei a declarat că Ucraina și Moldova sunt împotriva prezenței trupelor rusești pe teritoriul lor, potrivit Uawire.org și Radio Europa Liberă Moldova.

Aflată joi la Kiev, unde a discutat cu președintele Volodimir Zelenski, premierul Maia Sandu a reafirmat sprijinul R.Moldova pentru „integritatea teritorială" a Ucrainei.

Președintele Zelenski, pe de altă parte, și-a exprimat speranța că noul guvern va participa „activ" la negocierile privind soluționarea conflictului din Transnistria și a reamintit că atât Ucraina, cât și Moldova au un țel comun, să fie retrase trupele ruse de pe teritoriul lor. „Nu vom permite nimănui să ne impună o așa-numită federalizare" a mai declarat Zelenski la o conferință de presă comună cu premierul Maia Sandu.

Președintele Zelenski a mai declarat că „nu vede nici o problemă" ca cetățenii celor două țări să poată călători numai cu acte de identitate și și-a exprimat spernța că noua guvernare de la Chișinău va „satisface necesitățile de educație" în limba maternă a minorității ucrainene din R.Moldova.

Ulterior, Maia Sandu a anunțat, pe Facebook că a fost anulată restricția de 90 de zile de aflare pe teritoriul Ucrainei pentru transportatorii moldoveni de mărfuri și pasageri.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy