Vladimir Putin a numit contraofensiva Forţelor Armate Ucrainene un „eșec”, anunţând disponibilitatea pentru aşa-zise discuții de pace

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Vladimir Putin, președintele Rusiei și Serghei Șoigu, ministrul apărării din Rusia, inspectând trupele ruse de ocupație. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Vladimir Putin, președintele Rusiei și Serghei Șoigu, ministrul apărării din Rusia, inspectând trupele ruse de ocupație. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Președintele rus Vladimir Putin, în urma discuțiilor cu președintele turc Recep Tayyip Erdoğan, a declarat că Moscova nu este pregătită să revină la inițiativa privind acordul transportului de cereale ucrainene prin Marea Neagră, la care a renunțat în iulie. Pentru ca Rusia să revină în acordul privind cerealele, Putin cere că cerințele iniţiale să fie îndeplinite. Înţelegerea mediată anul trecut de ONU şi Turcia a permis Ucrainei să exporte milioane de tone de cereale, dar a expirat la sfârşitul lui iulie şi nu a mai fost reînnoită de Rusia.

,,Rusia va fi pregătită să reia acordul privind cerealele și o va face de îndată ce vor fi îndeplinite toate angajamentele convenite", a declarat președintele rus în timpul unei conferințe de presă comune cu Erdogan la Soci.

După întâlnirea de la Soci cu omologul său rus Vladimir Putin, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a apreciat că acordul privind transportul de cereale pe Marea Neagră ar putea fi reluat în curând.

De asemenea, în timpul discuțiilor dintre președinții Turciei și Rusiei, Vladimir Putin a vorbit despre contraofensiva forțelor armate ucrainene. În opinia sa, aceasta nu merge bine - Putin a calificat acțiunile armatei ucrainene drept un "eșec", potrivit presei ruse de propagandă.

În același timp, liderul rus a declarat că nu renunță la negocieri. În plus, el a precizat că Federația Rusă ia în considerare opțiunea de a rezolva războiul prin negocieri de pace.

"Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze", i-a spus Putin lui Erdogan.

De notat că Ankara este pregătită să își asume o mediere privind Ucraina. Acest lucru a fost confirmat de Erdogan în urma discuțiilor cu Putin.

,,Turcia acordă o mare atenție reglementării situației din Ucraina", dar acordurile la care s-a ajuns prin medierea turcă au fost abandonate de Ucraina", a declarat Putin ca răspuns la oferta lui Erdogan de a media negocierile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel