Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate al Rusiei. Motivul este neclar

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat azi, citat de agenţia  rusă de presă TASS, că Vladimir Putin va prezida luni o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, indicând că aceasta este o reuniune "extinsă" şi nu una din cele obişnuite. Agenţia de presă germană dpa susţine că acesta reuniune de urgenţă vine pe fondul îngrijorărilor legate de criza din Ucraina.

"În scurt timp, chiar în 10-15 minute, preşedintele Putin va reuni Consiliul Securităţii Rusiei", a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, indicând că aceasta este o reuniune "extinsă" şi nu una din cele obişnuite pe care le convoacă şeful statului de obicei cu membrii permanenţi ai acestui organism.

Dmitri Peskov a susţinut că se aşteaptă ca preşedintele Putin să susţină un discurs în cadrul Consiliului Securităţii Rusiei, mecanism ce reuneşte principalii factori de decizie ruşi, în special şefii armatei şi serviciilor de informaţii. Este posibil ca şi alţi membri ai Consiliului să prezinte rapoarte, a indicat purtătorul de cuvânt.

La insistenţa jurnaliştilor, Peskov a precizat că această convocare a Consiliului Securităţii Rusiei "nu este una obişnuită", evitând să precizeze tema întrunirii.

"De asemenea, preşedintele are programate astăzi câteva convorbiri telefonice internaţionale", a spus Peskov, promiţând să vină cu detalii pe parcursul zilei, potrivit Interfax.

Referitor la situaţia din Donbas, Peskov a calificat situaţia din zona de conflict ca fiind "extrem tensionată", conform dpa. "Până acum nu vedem semne de detensionare", a adăugat Peskov, potrivit Agerpres.

De mai multe săptămâni, Occidentul şi Kievul acuză Rusia de concentrarea a zeci de mii de soldaţi şi a unui număr mare de echipamente militare în apropierea frontierei ucrainene.

Vineri, preşedintele rus a acuzat in mod fals Kievul de discriminarea minorităţii rusofone din Ucraina. La scurt timp liderii autoproclamatelor republici "populare" Lugansk şi Doneţk au anunţat evacuarea populaţiei civile în Rusia, pe motiv că armata ucraineană ar pregăti o ofensivă pentru recucerirea teritoriului controlat de separatişti, potrivit mass-media de la Kiev. Responsabili ucraineni au negat orice fel de ofensivă în Donbas.

Observatorii internaţionali care monitorizează situaţia din zona de conflict au informat cu privire la o înmulţire masivă a încălcării armistiţiului în Donbas, potrivit dpa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel