Vizita efectuată de Zelenski la Washington dezvăluie "diviziunea strategică" dintre Ucraina și Statele Unite: Au făcut o obsesie pentru eliberarea Bahmutului

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțele Armate Ucrainene se pregătesc pentru o contraofensivă. Sursa Foto: Ministerul britanic al Apărării
Forțele Armate Ucrainene se pregătesc pentru o contraofensivă. Sursa Foto: Ministerul britanic al Apărării

Președintele Volodimir Zelenski a prezis, în timpul vizitei sale la Washington, că Forțele Armate ale Ucrainei vor elibera orașul Bakhmut până la sfârșitul anului, ceea ce indică deja o contradicţie între cum vede derularea contraofensivei și scepticismul Statelor Unite cu privire la înregistrarea unor reuşite semnificative de către armata ucraineană, scrie The New York Times.

Cotidianul american susţine că aceste două evaluări diferite demonstrează schisma dintre Kiev și strategii militari americani, care consideră că Ucraina ar trebui să se concentreze mai mult asupra zonei de sud a frontului.

Potrivit jurnaliștilor, unii oficiali americani spun că "luptă pentru Bakhmut a devenit un fel de obsesie pentru Zelenski și liderii săi militari".

Zelenski, în cadrul unei întâlniri de joi cu jurnaliştii americani, a prezis, de asemenea, că trupele ucrainene vor elibera alte două orașe ucrainene aflate sub ocupaţie ruse, dar fără să precizeze care sunt acestea.

Și contrar așteptărilor analiștilor militari din Occident, președintele Zelenski a spus că Ucraina va lupta toată iarna, fără a pune pauză contraofensivei.

Unii oficiali americani au declarat că contraofensiva ucraineană nu pare să atingă obiectivele strategice de a tăia sau de a îngusta puntea terestră dintre Crimeea și granița cu Rusia.

Câmpurile minate rusești s-au dovedit a fi o linie de apărare puternică, iar autoritățile ucrainene sunt extrem de îngrijorate de pierderile grele care ar putea fi cauzate de orice încercare de a străpunge aceste bariere.

Oficialii americani au avertizat că, pe măsură ce terenul devine mai noroios, în curând va fi și mai greu pentru forțele ucrainene să mențină un ritm constant al înaintării pe front.

Potrivit unor oficiali, armata ucraineană va avea nevoie de timp pentru a-și reface forțele care au fost epuizate de luptele grele purtate pe timpul verii, dar și pentru a-și reface stocul de echipamente militare în următoarele câteva săptămâni.

Oficialii militari americani au îndemnat Ucraina să facă un efort pentru a elibera Melitopolul, care se află în partea de sud a țării. Chiar dacă eforturile recente s-au concentrat asupra acestui lucru, fereastra de oportunitate a Ucrainei de a sparge apărarea rusă se închide.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel