Ungaria refuză să vină în sprijinul Ucrainei | Viktor Orban: Nu vom trimite armament

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata Ungariei la granița maghiară. Sursă foto: Guvernul de la Budapesta
Armata Ungariei la granița maghiară. Sursă foto: Guvernul de la Budapesta

Premierul ungar Viktor Orban a declarat duminică că interesul Ungariei este să stea deoparte în ceea ce priveşte conflictul armat dintre Ucraina şi Rusia.

Viktor Orban a insistat să precizeze că ţara să nu va trimite armament vecinului său ucrainean, dar îi va ajuta pe toţi refugiaţii care vin din această ţară, precizează Reuters.

Şeful executivului de la Budapesta a declarat la televiziunea de stat că guvernul său se va concentra pe interesele Ungariei şi va lua decizii care "ne permit să stăm în afara acestui conflict şi totodată nu ar trebui să existe sancţiuni pentru care să trebuiască să plătim preţul în cele din urmă, chiar dacă rămânem în afara conflictului".

Anterior, Ungaria s-a oferit să găzduiască la Budapesta tratative de pace între Rusia şi Ucraina.

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a explicat vineri că i-a telefonat omologului său rus, Serghei Lavrov, precum şi directorului administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak.

"Le-am propus ca discuţiile să aibă loc la Budapesta, un loc sigur" pentru cele două delegaţii, a spus el într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook.

"Mi-au mulţumit pentru ofertă şi au spus că o vor lua în considerare", a adăugat ministrul. "Sperăm că în următoarele ore sau zile se va ajunge la un acord pentru începerea tratativelor", a subliniat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel