Viktor Orban: Ungaria trebuie să îşi crească radical capacităţile de apărare

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ungaria îşi va accelera programul de dezvoltare a apărării, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban la postul public de radio, potrivit Reuters.

"Trebuie să ne creştem radical capacităţile de apărare", a spus Orban, care a reiterat că interesul Ungariei este ca războiul din Ucraina vecină să se încheie cât mai repede posibil.

Declaraţiile sale survin după summitul NATO de la Madrid, unde Alianţa Nord-Atlantică a convenit să accepte aderarea Finlandei şi Suediei.

Orban a declarat că, încet, 'realităţile militare' încep să devină evidente în Ucraina, în contextul în care această ţară pierde mulţi militari în fiecare zi, şi chiar dacă frontul încă pare departe de Ungaria, situaţia s-ar putea schimba.

El a reiterat că Ungaria, ca aliat din cadrul NATO, trebuie să stea în afara războiului.

"Trebuie să pornim motoarele şi să ne accelerăm programul de dezvoltare a apărării", a spus premierul ungar.

Orban, care a fost reales în aprilie, la o diferenţă semnificativă, pentru al patrulea mandat consecutiv, a spus că Ungaria nici măcar nu este dispusă să negocieze despre vreun potenţial embargou sau limitări din partea UE asupra importurilor de gaz rusesc care ar submina economia ungară.

"Nu de sancţiuni este nevoie, ci de un armistiţiu şi de discuţii de pace imediate", a afirmat premierul ungar, adăugând că este nevoie de pace pentru a opri ceea ce el numeşte "inflaţia de război". 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel