Viitorul aparține dronelor. Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design: UAV-urile sunt o schimbare de paradigmă

Sursă foto: Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare
Sursă foto: Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare

Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, în cadrul unui interviu acordat DefenseRomania, a vorbit despre importanța cercetării și inovării în domeniul industriei de apărare, referindu-se la sistemele UAV, un exemplu în acest sens. Atât civil, cât și militar.

„Noi avem de doi ani și jumătate un parteneriat foarte strâns cu un thing tank, unul dintre cele mai active thing tank-uri din România, anume New Strategy Center care, prin evenimentele pe care le creează aduce în diferite platforme pe diferite tematici componenta guvernamentală, ONG-uri, experți atât români cât și internaționali, dar și zona privată. Aici se dezbat diferite teme, cum a fost recent evenimentul Unmanned Systems Forum Smart Approach, Fast Development”, precizează Cătălin Podaru, care a continuat subliniind „nevoia de colaborare și prezența într-un cadru inovator a instituțiilor statului și a firmelor”. „Până la urmă doar împreună putem aduce schimbări și promova dezvoltarea tehnologică”, mai spune acesta.  

În cadrul acestui eveniment, care a avut loc la mijlocul lunii februarie, s-a discutat despre importanța dronelor în regiunea Mării Negre.

Totodată, directorul general al Leviatan Design, vorbind despre importanța investiției în cercetare și inovare, a subliniat rolul fundamental pe care îl au dronele. 

Amintim că Leviatan Design a fost sponsor principal alături de Boeing al galei Patriot Fest în cadrul căruia s-a premiat inovația și cercetarea, unde multe proiecte au axate pe sisteme UAV.

„UAV-urile au un rol foarte important atât în zona de securitate, cât și în cea comercială. Ele reprezintă o schimbare de paradigmă având foarte multe utilități în diferite domenii, sunt de diferite dimensiuni și sunt foarte versatile. Pot fi dotate cu diferite sisteme și pot fi folosite în foarte multe industrii cu un cost relativ mic. Nu mă refer neapărat în zona de apărare unde drone MQ-9 Reaper au costuri mari. Ele însă sunt un element de schimbare în paradigma civilă și militară”, a conchis Cătătlin Podaru, în cadrul unui interviu acordat DefenseRomania

Compania românească Leviatan Design activează în aria nișată de infrastructură militară, fiind implicată activ pe partea de inovare și cercetare. Leviatan Design e angrenată în proiecte foarte mari de infrastructură militară, inclusiv la Sibiu, în incinta Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est, dar și în proiecte de infrastructură operațională la Câmpia Turzii în cadrul Bazei 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu".

Puteți urmări în cele ce urmează integral interviul pe care Cătălin Podaru, CEO Leviatan Desgin, l-a acordat DefenseRomania:

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel