Viitoarea Aeronavă de Asalt a US Army | Un nou test de zbor cu Defiant X (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:
Defiant-X. Foto: Sikorsky - Boeing
Defiant-X. Foto: Sikorsky - Boeing

Consorțiul Sikorsky-Boeing a publicat pe reţele de socializare un material video cu momentul efectuării unor teste de zbor cu elicopterul revoluționar Defiant X cu care vor să participe în competiția pentru programul Future Long Assault Aircraft (FLRAA) organizat de armata SUA.

Condus de armata SUA, programul Future Vertical Lift este împărțit în două: Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA) și Future Long-Range Assault Aircraft (FLRAA). 

În luna septembrie, Sikorsky-Boeing au transmis oficial propunerea lor – elicopterul revoluționar Defiant X – pentru programul militar Future Long Assault Aircraft (FLRAA) care are ca scopt găsirea unei noi  aeronave de asalt pentru US Army.

În cadrul acestui program, pentru dotarea armatei americane cu o nouă generaţie de elicoptere, lupta se dă între doi titani ai industrie de apărare – Bell Textron şi Sikorsky (companie deținută de Lockheed Martin).

În cadrul programul Future Vertical Lif, derulat de Statele Unite, Bell Textron oferă noul model V-280 Valor şi modelul Invictus 360 – care în timpul unei testării efectuate anul trecut a depășit viteza de 370 km/h (cerința armatei americane este de 330 km/h), iar Sikorsky oferă RAIDER X şi elicopterele SB-1 Defiant.

Boeing a anunțat că noua aeronavă, numită Defiant X, va fi cel mai rapid, manevrabil și viabil elicopter de asalt din istorie, care va revoluționa modul în care armata va face față amenințărilor începând din 2035.

Utilizând un sistem rotor coaxial rigid și o elice propulsoare, Defiant X încorporează tehnologia Sikorsky X2 care îi permite să funcționeze la viteze mari păstrând în același timp avantajele specifice pilotării la viteze reduse. Această capacitate critică oferă aeronavei manevrabilitate și viabilitate sporite în mediile complexe de luptă aeriană, permițându-i pătrunderea în adâncimea apărării inamice și reducându-i expunerea la focul inamic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel