Vietnamul își consolidează apărarea la Marea Chinei de Sud față de amenințările Chinei

Eduard Pascu |
Data publicării:

Potrivit unui nou raport, Vietnamul a continuat să-și consolideze avanposturile cu fortificații și infrastructură îmbunătățite, în disputa Mării Chinei de Sud, deși amploarea activităților sale este modestă în comparație cu cea desfășurată de China.

Sistemele de apărare antiaeriană și de coastă au fost construite pe terenuri recuperate pe West Reef și pe insula Sin Cowe, potrivit raportului Asia Maritime Transparency Initiative (AMTI), care face parte din Centrul Internațional de Studii pentru Strategie de la Washington, transmite Defense News

Raportul AMTI precizează că, în ultimii doi ani, ”West Reef și Insula Sin Cowe au văzut cele mai drastice schimbări” dintre toate avanposturile Vietnamului din grupul disputat din cadrul Insulelor Spratly.

Modificările includ construirea ”mai multor instalații de apărare costieră, clădiri administrative, fortificații din beton și buncăre și un turn, probabil pentru comunicații semnale” la West Reef în ultimii doi ani, se arată în raport.

Între timp, pe Insula Sin Cowe au fost construite o serie de instalații pe coasta de nord, inclusiv tuneluri, fortificații de coastă și buncăre, se menționează în raport. 

Se consideră că instalațiile sunt destinate sistemelor mobile de artilerie de apărare de coastă, deși, în teorie, ar putea deține, de asemenea, un sistem de lansare rachete cu rază lungă de acțiune cum ar fi sistemul de rachete anti-navă.

AMTI a mai menționat că Vietnamul a făcut în ultimii doi ani upgrade-uri mai mici pe alte insule aflate sub controlul său Pearson Reef, Namyit și Insulele Spratly.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel