Video: Armata Ucrainei a testat noul tanc de luptă T-72AMT

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
T-72AMT
T-72AMT

Tancul de luptă T-72AMT de la ”Uzina de Blindate” din Kiev se află în testele armatei ucrainene, anunţă serviciul de presă al companiei de stat Ukroboronprom, care deţine uzina.

„Un set de teste al tancului a fost demarat pentru toate tipurile de muniții, inclusiv rachete ghidate cu precizie “Kombat” – susţine comunicatul Ukroboronprom, citat de Pagina de Rusia.

Producătorul remarca faptul că prin utilizarea de noi arme de mare precizie tancul poate distruge blindatele inamicului la o distanţă de 5 km, iar racheta „Kombat“ este capabilă să penetreze o armură de 750 mm.

„Datorită focosului dublu se ignoră complet protecția dinamică a inamicului. Altfel spus, forţa rachetei “Kombat” este suficientă pentru a distruge chiar și cele mai grele tancuri,, – se arată în comunicatul „Ukroboronprom“.

În plus, tancul deține un nivel de protecție de noua generație, care este asigurat cu elemente de protecție dinamică și cu gratii anticumulative.

„Această combinație s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente în timpul luptelor din estul Ucrainei”, notează serviciul de presă.

De asemenea, T-72AMT a primit dispozitive de vedere pe timp de noapte cu convertoare optico-electronice moderne de generația a treia pentru toți membrii echipajului, dar și pentru lansarea de rachete de înaltă precizie pe timp de noapte.

Tancul este echipat cu un set de două posturi de stații digitale cu canale de comunicații protejate și cu mijloace moderne de navigație prin satelit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel