Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025

Ionel Copcea |
Data publicării:

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 04.12.2021, citând o sursă din mediul militar, că versiunea pentru submarin a noii rachete hipersonice Zircon va fi introdusă în dotarea Forțelor Navale în anul 2025, odată cu livrarea primei platforme purtătoare, respectiv submarinul nuclear Perm (Proiect 885M), aflat în prezent în construcție.

“Testele de stat ale rachetei Zircon pentru submarine vor fi încheiate orientativ în anul 2025. Este planificat ca la acest termen să fie introduse în înzestrarea Forțelor Navale atât rachetele, cât și prima platformă purtătoare a acestora, submarinul nuclear Perm”, a precizat sursa.

Anterior, agenția Tass a informat că, după cele două lansări reușite efectuate în luna octombrie a acestui an, testele constructive de zbor ale rachetei hipersonice Zircon vor fi reluate în anul 2024, de la bordul submarinului Perm.

 

Submarinul rusesc Perm, primul echipat cu rachete hipersonice Zircon

 

După cum este planificat, submarinul Perm, al cincelea submarin Proiect 885/885M, va fi prima platformă purtătoare a rachetelor hipersonice Zircon. În prezent, la Șantierul Naval Sevmash, parte a Corporației întrunite constructoare de nave (OSK) se află în construcție șase submarine Proiect 885M. Ptimele submarine ale Proiectelor 885 și 885M, Severodvinsk și Kazan, se află deja în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse. Cel de-al treilea submarin de acest tip, primul submarin din producția de serie Proiect 885M, Novosibirsk, va finaliza testele și va fi livrat Forțelor Navale până la sfârșitul acestui an.

De asemenea, reprezentanții ruși au anunțat că primele două lansări ale rachetei hipersonice Zircon de la bordul submarinului Severodvinsk, au deschis calea pentru efectuarea testelor de stat ale rachetei de pe o platformă purtătoare de suprafață. După această dată, fregata Amiral Gorshkov a Flotei de Nord a efectuat deja două lansări ale rachetei hipersonice Zircon din Marea Albă.

Potrivit declarațiilor președintelui rus, Vladimir Putin, din 30 noiembrie, noua rachetă hipersonică Zircon destinată navelor de suprafață va fi introdusă în dotarea Forțelor Navale la începutul anului 2022. După cum a precizat șeful statului rus, testarea acesteia s-a desfășurat deja cu succes.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel