Versiunea modernizată a tancului american Abrams a fost prezentată în România

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

O versiune modernizată a tancului M1 Abrams a fost văzută în timpul ceremoniei de deschidere pentru exercițiul multinațional Justice Eagle 19 la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, România, 29 mai 2019, informează Defense Blog.

Justice Eagle 19 este cel mai important exerciţiu la care participă Armata Română şi cea americană, la frontiera de est a ţării.

Militarii din Statele Unite fac parte din forţa de reasigurare a Alianţei Nord-Atlantice şi au venit în România pentru a se antrena alături de militarii Brigăzii 15 Mecanizate ,„Podul Înalt". Au în dotare celebrele tancuri M1 Abrams, care au luptat în Irak şi Afganistan.

În timpul acestui exercițiu, armata americană a dezvăluit o versiune modernizată a tancului M1 Abrams, dotat cu ceea ce pare a fi un nou tip de blindaj suplimentar ataşat pe turela tancului. 

(w670)

Potrivit experților militari consultați de Defense Blog, blindajul este un modul al sistemului de protecție activ TROPHY. Sistemul de protecţie activă TROPHY detectează focul inamic, calculează unghiul şi timpul de impact şi lansează o ploaie de alice asupra proiectilului. Raza de acţiune este mică pentru a nu pune în pericol infanteria, iar sistemul este eficient împotriva rachetelor anti-tanc, a RPG-urilor şi a altor proiectile similare. De asemenea, experţii au remarcat că versiunea modernizată a tancului M1 Abrams este numită M1A2 System Enhancement Package Version 3 sau M1A2 SEPv3.

Cea mai nouă versiunea a tancului M1 Abrams este recentul M1A2 SEPv3, fiind în prezent produs în serie la fabrica de tancuri a Joint Systems Manufacturing Center, cu sediul în oraşul Lima, statul Ohio.

Joint Systems Manufacturing Center, sau JSMC, este singura fabrica care produce întreaga serie de tancuri M1 Abrams, iar acum a început să producă în masa cele mai recente tancuri M1A2 SEPv3, de asemenea, cunoscute şi ca M1A2C.

Cea mai nouă versiune a tancului M1 Abrams este considerat cel mai avansat tanc din punct de vedere tehnologic, dispunând de o mai mare putere de foc, superioritate şi mobilitate, în comparaţie cu alte tancuri. Modelul SEPv3 are o lungime de 9,7m, are o lăţime de 3,7m și are o înălțime de 2,4m.

Potrivit informațiilor actuale, Armata SUA are planuri de a echipa un număr mare de M1A2 SEPv3 cu sistemul de protecție activă Trophy.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel