Pentagonul solicită 2,2 miliarde de dolari pentru modificarea tancului M1 Abrams

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii a solicitat Congresului să aloce 718 miliarde dolari pentru bugetul aparii în anul fiscal 2020, dintre care 14,6 miliarde de dolari vor fi numai pentru tehnica militară a forţelor terestre, a precizat CNBC, citat de Defence Blog.

Cererea include un număr total de 6,402 de vehicule de luptă și tactice, cu un preț de 7,2 miliarde de dolari. Potrivit unui comunicat de presă al CNBC, Pentagonul solicită, printre altele, suma de 2,2 miliarde de dolari pentru modificările tancului M1 Abrams.

Armata americană intenționează să investească un total de 6 miliarde de dolari în familia legendară de tancuri de lupă M1 Abrams.

,,În următorii trei ani, vom înveşti mai mult de 6 miliarde de dolari în modernizarea și modificarea acestor tancuri", a declarat președintele Trump în cadrul vizitei sale întreprinse pe 20 martie la Joint Systems Manufacturing Center din oraşul Lima, statul american Ohio. ,,Cu ajutorul tuturor celor aflaţi în această sală, le oferim soldaţilor noştrii cel mai eficient, mai fiabil și mai ușor tanc de luptă din istoria războiului".

Joint Systems Manufacturing Center (JSMC), care este deținut de guvern american, dar este exploatat de General Dynamics, cel mai mare producător american de vehicule militare, a primit un imbold uriaș la începutul acestui an, când armata Statelor Unite a a declarat că va cheltui 714 milioane de dolari pentru a face upgrade tancului M1A1 Abrams.

Cea mai nouă versiunea a tancului Abrams este recentul M1A2 SEPv3, fiind în prezent produs în serie la fabrica de tancuri a Joint Systems Manufacturing Center, cu sediul in oraşul Limă, statul Ohio.

Joint Systems Manufacturing Center, sau JSMC, este singura fabrica care produce întreaga serie de tancuri M1 Abrams, iar acum a început să producă în masa cele mai recente tancuri M1A2 SEPv3, de asemenea, cunoscute şi ca M1A2C.

Cea mai nouă versiune a tancului M1 Abrams este considerat cel mai avansat tanc din punct de vedere tehnologic, dispunând de o mai mare putere de foc, superioritate şi mobilitate, în comparaţie cu alte tancuri, susţin oficialii din armata Statelor Unite, potrivit Defence Blog.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel