Rheinmetall a testat, într-un poligon din Ungaria, un vehiculul de luptă Lynx KF41 (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania germană de apărare Rheinmetall a lansat, în cursul zilei de joi, un nou material video cu un vehicul de luptă blindat Lynx KF41 (IFV) căruia i-a fost testată mobilitatea în timpul exercițiul NATO Brave Warrior 2020 din Ungaria, potrivit Defence-Blog.

Rheinmetall, cea mai mare companie germană de apărare, a postat videoclipul cu momentul în care un vehicul de luptă blindat Lynx KF41 efectuează teste de mobilitate în cadrul exercițiul NATO Brave Warrior din Ungaria, pe 22 septembrie 2020, pe canalul său de YouTube.

După cum a menționat compania, a fost o etapă importantă pentru cei care lucrează la proiectul LYNX, deoarece le-a oferit posibilitatea să vadă vehiculul de infanterie pentru prima dată efectuând un test în timpul unui exerciţiu militar al NATO. Reprezentanţii companiei au declarat că militarii prezenţi la exercițiul NATO Brave Warrior din Ungaria s-au declarat impresionaţi de vehicul de luptă blindat Lynx KF41.

 

Compania germană de apărare Rheinmetall nu a ales întâmplător exercițiul NATO Brave Warrior din Ungaria pentru a prezenta vehiculul de luptă blindat Lynx

 

Rheinmetall a anunțat, la începutul lunii septembrie, că Ungaria a comandat 218 vehicule de luptă pentru infanterie Lynx.

Biroul lui Gáspár Maróth, însărcinatul guvernamental responsabil pentru coordonarea dezvoltării forţelor militare şi a industriei militare ungare, a declarat, la momentul respectiv, că acordul pentru achiziționarea vehiculelor de luptă Rheinmetall Lynx a fost semnat de Ferenc Korom, comandantul forțelor armate maghiare și de Arman Papperger, președintele Consiliului de administrație al Companiei germane, la Budapesta.

În cadrul unui program de modernizare al Armatei ungare, în valoare de 2 miliarde de euro, Ungaria va livra 218 de vehicule de luptă Lynx KF41 către forţele sale terestre. Cele mai multe dintre aceste vehicule de luptă, 172, vor fi produse în Ungaria. Primele 46 vehicule Lynx  vor fi fabricate în Germania. Acordul implică, de asemenea, instruirea specialiștilor maghiari care vor lucra în uzina din Ungaria, precizează.

 

Ungaria va produce vehicule de luptă blindate Lynx

 

În luna august, guvernul maghiar și compania germană de apărare Rheinmetall AG au convenit să înființeze un joint venture pentru a produce vehicule de luptă blindate Lynx în Ungaria.

Ungaria își înzestrează Forţele Armate cu tehnică militară modernă pentru a-și îndeplini obligațiile față de NATO. Acordul încheiat între Budapesta şi compania germană de apărare Rheinmetall valorează peste 2 miliarde de euro, fiind considerat cel mai mare contract din programul de modernizare al Armatei ungare.

În cadrul cooperării dintre gigantul din industria europeană de apărare Rheinmetall și statul ungar, părțile vor înființa un joint venture și o fabrică de producție pentru producția de vehicule de luptă pentru infanterie Lynx de ultimă generație în Ungaria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel