Vehiculele de luptă Bradley, utilizate de Forțele Armate ale Ucrainei, au primit blindaj reactiv BRAT (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
IFV Bradley echipat cu kit BRAT, utilizat de Forțele Armate Ucrainene, iulie 2023. Sursa foto: Ukrainian Military Center.
IFV Bradley echipat cu kit BRAT, utilizat de Forțele Armate Ucrainene, iulie 2023. Sursa foto: Ukrainian Military Center.

Vehiculele de luptă ale infanteriei (IFV) M2A2 Bradley aflate în serviciul Forțelor Armate ale Ucrainei au fost echipate cu kitul de protecţie BUSK şi cu plăci din blidaj reactiv BRAT. Armata ucraineană a publicat pe reţelele de socializare un material video cu aceste IFV-uri. Kiturile ar trebui să îmbunătăţească protecția IFV-urilor Bradley împotriva unei varietăți de arme antitanc.

 

Materialul video îi surprinde pe soldații uneia dintre brigăzile de asalt din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei antrenându-se cu vehiculele americane de luptă pentru infanteriei M2A2 Bradley ODS-SA. Pot fi observate cel puțin două IFV-uri M2A2 Bradley care dispun de blindaj reactiv BRAT.

Această protecție suplimentară a fost dezvoltată special pentru acest vehicul de luptă al infanteriei.

O altă înregistrare video publicată surprinde un IFV Bradley, echipat, de asemenea, cu un kit BRAT, care se deplasează pe un drum neasfaltat.

De asemenea, a fost filmat și tancul Leopard 2A6, care se deplasa chiar în spatele IFV-ului Bradley.

Plăcile de blindaj reactiv BRAT au fost dezvoltate în colaborare de compania americană de apărare General Dynamics și compania israeliană Rafael. Acesta este conceput pentru a proteja vehiculele blindate de armele antitanc moderne, inclusiv lansatoarele de grenade și sistemele de rachete ghidate antitanc. Producătorii nu dezvăluie specificațiile sale exacte.

Kitul de protecție are mai multe versiuni și este produs sub forma unor placi cu balamale, instalate pe partea frontală a carenei vehiculului de luptă, precum și pe părțile laterale și pe turela IFV-ului Bradley.

Kitul este instalat pe IFV-urile Bradley pentru protecție suplimentară, când acestea sunt desfăşurate în medii de luptă. U.S. Army a folosit primele IFV-uri Bradley echipate cu BRAT în Irak, Afganistan, dar le utilizează chiar și acum în Siria.

Versiunea Bradley Reactive Armor Tiles, pe care a primit-o Armata ucraineană, are un set de elemente de protecție de dimensiuni diferite, care sunt optimizate pentru a proteja o anumită parte a IFV-ului Bradley.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel