Vehiculele blindate turcești sunt exportate în 15 țări

Nicolae Iordan |
Data publicării:

O informare a agenției turce Anatolia a scos în evidență faptul că vehiculele blindate fabricate în Turcia au intrat pe piețele a 15 țări, "datorită calității lor, prețurilor deosebite și capacităților atât ofensive, cât și defensive".

Materialul arată că firmele turce care produc aceste vehicule blindate furnizează servicii extinse clienților după finalizarea ofertelor de vânzare, reprezentate de întreținere și reparații pe perioade lungi de timp, ceea ce contribuie la asigurarea unei continuități în relația dintre producători și beneficiari.

Recent, vehiculul blindat Ejder Yalcin a reușit să protejeze forțele ONU din interiorul său, în timp ce acesta a fost ținta unui atac într-o țară africană, fapt care a atras din nou atenția asupra capacităților sale defensive și ofensive.

Una dintre cele mai importante companii specializate în producția de vehicule blindate este "Nurol Makina", care furnizează forțelor armate și de securitate turce diverse tipuri de vehicule blindate, cele mai reprezentative produse fiind Ejder Yalcin, Yoruk, Ilgaz 2 și Ejder Counter.

Aproximativ 1.500 de vehicule blindate au fost exportate de "Nurol Makina" într-o perioadă scurtă de timp, care nu depășește 8 ani, către piețe din Qatar, Kuwait, Ungaria, Chile, Uzbekistan și Senegal.

Recent, numărul piețelor în care sunt exportate blindatele turcești a crescut la 15, după ce compania a anunțat că o țară africană a achiziționat vehicule, fără a dezvălui mai multe detalii despre beneficiar sau despre acordul încheiat.

Agenția turcă a menționat că vehiculul blindat de luptă pe patru roți "Ajder Yalcin" este programat să intre în serviciu în cadrul forțelor Națiunilor Unite de menținere a păcii.

Agenția Anatolia a precizat că "Nurol Makina" continuă negocierile cu multe țări interesate să achiziționeze vehicule blindate turcești, printre acestea aflându-se inclusiv Japonia, unde a reușit să-și demonstreze valoarea și să intre pe lista celor cinci companii care vor participa la o licitație pentru furnizarea de vehicule blindate pentru Forțele Armate ale Japoniei. La licitația japoneză, compania va participa cu vehiculul blindat cu tracțiune integrală "Yoruk".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel