Vehicule militare terestre fără pilot | Industria germană de apărare laudă caracteristicile vehiculului blindat Wiesel 2

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania germană de apărare Rheinmetall a publicat, pe 10 decembrie 2021, un scurt material video în care prezintă că industria germană de apărare este pe deplin angajată în programul de dezvoltare și testare a unei versiuni autonome a vehiculului blindat Wiesel 2.

Rheinmetall Defense precizează că Wiesel 2 este un vehicul blindat ușor pe șenile, denumit Autonomous Combat Warrior Wiesel (ACW).

Potrivit Rheinmetall, vehiculul robotizat folosește un kit care înglobează mai multe sisteme autonome de ultimă generație. Acest pachet de sensori şi sisteme poate fi instalat pe vehicule militare cu șenile și roți, inclusiv camioane din seria HX, GTK Boxers și familia de vehicule Lynx.

Inginerul șef al Rheinmetall, Russell Gallagher, a explicat că sistemul autonom integrat pe vehiculul militar Wiesel acționează ca un „creier”.

El a mai dezvăluit că vehiculul folosește și un sistem drive-by-wire care controlează motorul, schimbătorul de viteze, accelerația, frânele și direcția.

În materialul video publicat de compania de apărare Rheinmetall sunt prezentate caracteristicile vehiculului Wiesel 2 în timpul deplasării pe teren accidentat. De asemenea, este prezentat modul în care vehiculul de ultimă generație este condus de la distanţă prin intermediul unei tablete.

Compania germană Rheinmetall este unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea și producția de vehicule de luptă tactice, iar în prezent este serios implicată în dezvoltarea unei noi generații de vehicule de luptă robotizate, controlate de la distanță.

După cum susţine publicaţia Military Leak, vehiculului blindat Wiesel 2 poate fi acționat manual, de la distanță sau în mod complet autonom printr-o simplă programare de pe o tabletă.

De asemenea, poate evita obstacolele în mod autonom, deoarece sisteme de ultimă generaţie îi permit să detecteze caracteristicile mediului înconjurător. Totodată, poate detecta comportamentului soldaților.

Compania Rheinmetall susţine că prin dezvoltarea vehiculului blindat Wiesel 2 doreşte să contribuie la îmbunătățirea siguranței soldaților pe câmpul de luptă, ținând operatorii de vehicule militare cât mai departe de pericol.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel