Vehicule de luptă Lynx KF41 pentru Ungaria | Noi detalii despre configuraţia acestora: sisteme active de protecţie StrikeShield

Cristian Soare |
Data publicării:

Conform informațiilor publicate de site-ul web Hungary Today, lotul de vehiculele de luptă pentru infanterie Lynx KF41, achiziţionate de armata maghiară, va fi echipat cu sistemul activ de protecție StrikeShield al companiei germane Rheinmetall – producătorul vehiculelor militare Lynx.

Potrivit comisarul guvernamental maghiar responsabil de dezvoltarea apărării, Gáspár Maróth, citat de Hungary Today, sistemul activ de protecție StrikeShield va oferi cel mai înalt nivel protecţie pentru noile vehicule blindate de luptă ale armatei maghiare.

Potrivit comisarului guvernamental, Gáspár Maróth, un aspect important al programului de dezvoltare al armatei maghiare este îmbunătățirea capacității sale de autoapărare și protecţie. Acest program presupune echiparea tuturor vehiculelor noi, pe care Armata Ungariei urmează să le achiziţioneze, cu cele mai moderne soluții şi sisteme active de protecţie. Valoarea acestui contract se ridică la aproximativ 140 de milioane de euro.

 

Ungaria a comandat 218 vehicule de luptă pentru infanterie Lynx

 

Rheinmetall va începe producţia în serie, în anul 2023, a vehiculelor de luptă pentru infanterie Lynx KF41. Piatra de temelie a unei fabrici estimate la 60 de miliarde de forinți (169 milioane EUR) a fost pusă anul trecut în Zalaegerszeg, în vestul Ungariei, pentru a fabrica vehicule de luptă pentru infanteria Lynx KF41, în cooperare cu compania germană Rheinmetall.

La 17 august 2020, guvernul de la Budapesta și Grupul Rheinmetall au semnat un contract pentru a începe fabricarea în Ungara a familiei de vehicule de luptă pentru infanteria Lynx. 

În luna septembrie a anului trecut, guvernul maghiar și compania germană de apărare Rheinmetall AG au convenit să înființeze un joint-venture pentru a produce vehicule de luptă blindate Lynx în Ungaria.

Puține detalii au fost făcute publice la momentul respectiv cu privire la acord, care face parte din programul de înzestrare militară Zrinyi 2026 al Ungariei, lansat în 2017. La 10 septembrie 2020, Rheinmetall și Ungaria au ținut o conferință de presă comună la Budapesta și printre altele au anunţat noua fabrică pentru construirea de vehiculul de luptă blindat Lynx, împreună cu o pistă de testare de aproape trei kilometri pătrați, numită ZALA Zone, că va fi construită lângă Zalaegerszeg, Ungaria.

 

Lynx KF41 – cel mai mare contract din programul de modernizare al Armatei ungare

 

Acordul încheiat între Budapesta şi compania germană de apărare Rheinmetall valorează peste 2 miliarde de euro, fiind considerat cel mai mare contract din programul de modernizare al Armatei ungare.

În cadrul unui program de modernizare al Armatei ungare, în valoare de 2 miliarde de euro, Ungaria va livra 218 de vehicule de luptă Lynx KF41 către forţele sale terestre. Cele mai multe dintre aceste vehicule de luptă, 172, vor fi produse în Ungaria. Primele 46 vehicule Lynx  vor fi fabricate în Germania. Acordul implică, de asemenea, instruirea specialiștilor maghiari care vor lucra în uzină din Ungaria.

Din cele 218 vehicule de luptă Lynx KF41, 172 vor fi fabricate la uzină din Ungaria, iar procesul de producţie este programat să înceapă în anul 2023. 

Deschiderea acestei fabrici marchează începutul unei noi ere pentru Armata Ungară, pentru industria de apărare, dar și pentru economia maghiară, deoarece au fost puse bazele unui sector de producție complet nou.

Ungaria consideră noua uzină pentru producţiade vehicule Lynx, drept una de importanţă strategică, deoarece face parte din strategia de dezvoltare a apărării pe care guvernul maghiar o dezbate în prezent.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel