Vehicule de luptă Lynx KF41 pentru Ungaria. Producţia începe în 2023 la uzina ungară Zalaegerszeg

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Conform informațiilor publicate de site-ul web „Hungary Today” la 17 decembrie 2020, compania germană Rheinmetall va începe producţia în serie, în anul 2023, a vehiculelor de luptă pentru infanterie Lynx KF41

Piatra de temelie a unei fabrici estimate la 60 de miliarde de forinți (169 milioane EUR) a fost pusă joi în Zalaegerszeg, în vestul Ungariei, pentru a fabrica vehicule de luptă pentru infanteria Lynx KF41, în cooperare cu compania germană Rheinmetall.

La 17 august 2020, guvernul de la Budapesta și Grupul Rheinmetall au semnat un contract pentru a începe fabricarea în Ungara a familiei de vehicule de luptă pentru infanteria Lynx. 

În luna septembrie, guvernul maghiar și compania germană de apărare Rheinmetall AG au convenit să înființeze un joint venture pentru a produce vehicule de luptă blindate Lynx în Ungaria.

Puține detalii au fost făcute publice la momentul respectiv cu privire la acord, care face parte din programul de înzestrare militară Zrinyi 2026 al Ungariei, lansat în 2017. La 10 septembrie 2020, Rheinmetall și Ungaria au ținut o conferință de presă comună la Budapesta și printre altele au anunţat noua fabrică pentru construirea de vehiculul de luptă blindat Lynx, împreună cu o pistă de testare de aproape trei kilometri pătrați, numită ZALA Zone, va fi construită lângă Zalaegerszeg, Ungaria.

Acordul încheiat între Budapesta şi compania germană de apărare Rheinmetall valorează peste 2 miliarde de euro, fiind considerat cel mai mare contract din programul de modernizare al Armatei ungare.

În cadrul unui program de modernizare al Armatei ungare, în valoare de 2 miliarde de euro, Ungaria va livra 218 de vehicule de luptă Lynx KF41 către forţele sale terestre. Cele mai multe dintre aceste vehicule de luptă, 172, vor fi produse în Ungaria. Primele 46 vehicule Lynx  vor fi fabricate în Germania. Acordul implică, de asemenea, instruirea specialiștilor maghiari care vor lucra în uzină din Ungaria.

Cu ocazia deschiderii fabricii din Zalaegerszeg, ministrul ungar al Inovaţiei şi Tehnologiei, Laszlo Palkovics, a confirmat  că din cele 218 vehicule de luptă Lynx KF41, 172 vor fi fabricate aici, iar procesul de producţie este programat să înceapă în anul 2023. 

Palkovics a mai precizat că deschiderea acestei fabrici marchează începutul unei noi ere pentru armată, pentru industria de apărare, dar și pentru economia maghiară, deoarece au fost puse bazele unui sector de producție complet nou.

Ungaria considera noua uzina Lynx drept una de importanta strategică, deoarece face parte din strategia de dezvoltare a apărării pe care guvernul maghiar o dezbate în prezent Palkovics a mai precizat că Ungaria poarte alte discuțiile cu compania Rheinmetall, cu privire la viitoarele investiții, adăugând că singurul detaliu pe care l-ar putea dezvălui tine de o vizită pe care reprezentanţii companiei germane o vor face la centrul laser din Szeged.

Arman Papperger, CEO-ul Rheinmetall, a declarat că uzină din Zalaegerszeg va fi de neegalat în Europa în ceea ce privește tehnologiile dezvoltate aici, inclusiv cele bazate pe inteligenta artificială (AI).

Papperger a spus că Rheinmetall planifică investiții în valoare de aproximativ 600 de milioane de euro în Ungaria în următorii ani.

Gáspár Maróth, însărcinatul guvernamental responsabil pentru coordonarea dezvoltării forţelor militare şi a industriei militare ungare, a declarat că următorul proiect de investiții al Rheinmetall Ungaria include o fabrică care urmează să fie construită în regiunea Varpalota. În această uzină urmând a se produce explozivi și muniții de calibru mare, precum și grenade.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel