Vehicul amfibiu de atac, ghidat de la distanță, testat de US Marine Corps

DefenseRomania Team / 26 sep 2019 / 10:16

Inginerii militari americani efectuează, la Baza US Marine Corps din Pendleton, teste cu o nouă variantă de vehicul amfibiu blindat fără șofer, transmite defenceblog.

Vehiculul amfibiu de asalt testat este un vehicul care poate fi lansat din aer, urmărit continuu, în timpul operațiunilor amfibiene până la obiectivele interioare și pentru a efectua operațiuni de suport de luptă aferente. Pe mare, un motor diesel cu turbocompresor oferă vehiculelor AAV o viteză de croazieră de 7 noduri și capacitatea de a aborda valuri de până la 10 metri care se îndreaptă fie spre mare, fie spre mal. Pe uscat, suspensia dovedită a barelor de torsiune „Big Foot” produse de BAE Systems oferă mobilitate pe toate tipurile de teren cu o viteză maximă de 70 km/h.

(w670)

AAV-urile au un set de capacități foarte diverse. Acestea pot fi utilizate pentru combaterea terorismului, atac mecanizat, precum și pentru operațiuni de asistență umanitară.

Sistemul software de autonomie permite ca AAV-ul să fie ghidat de la distanță sau să se orienteze pe terenuri diferite, pentru a crea un traseu și pentru a elibera calea pentru trupele de pe teren.

Această testare se desfășoară de doi ani și continuă să fie dezvoltată pentru a ajuta US Marine Corps în îndeplinirea misiunilor.

Vezi și: BAE Systems prezintă noua configurație ACV: transportor de rachete antitanc

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy