BAE Systems prezintă noua configurație ACV: transportor de rachete antitanc

DefenseRomania Team / 18 sep 2019 / 15:28

BAE Systems a dezvăluit în cadrul expoziției Modern Day Marine o nouă configurație pentru vehiculul blindat amfibiu (ACV) al US Marine Corps, transmite defenceblog.

Noul vehicul a fost echipat cu o stație de arme acționată de la distanță, armată cu lansatoare de rachete cu ghidare electro-optică NLOS, rachetă ghidată antitanc Javelin, muniții ghidate de precizie și senzori inteligenți. Toate sistemele de arme bazate pe platforma modulară ACV care au fost proiectate pentru a îndeplini obiectivul complex al misiunii de desfășurare a pușcașilor marini de la navă la țărm.

De asemenea, vehiculul a primit o platformă modulară specială pentru vehicule aeriene fără pilot și Vision 60.

Potrivit Defense Daily, BAE Systems a început să solicite oferte pentru a găsi un sistem de arme pentru varianta cu turelă a Amfibie Combat Vehicle (ACV) al US Marine Corps.

Vehiculul ACV prezentat pe platformă 8 × 8 este un mixt unic care oferă capacități amfibie în oceanul deschis, mobilitate terestră, supraviețuire, sarcină utilă și potențial de dezvoltare pentru a satisface nevoile operaționale ale US Marine Corps.

Programul ACV a fost inițiat de US Marine Corps, în 2011, pentru a înlocui vehiculele amfibie de asalt (AAV), care au intrat în serviciu în 1972.

Vehiculul AAV funcționează de mai bine de 40 de ani și multe dintre componentele și piesele sale sunt învechite și nu mai sunt fabricate. Din această cauză, vehiculele devin din ce în ce mai costisitoare și mai dificil de întreținut. Acest lucru și mediul în schimbare în care pușcașii marini se văd amenințați de dispozitivului exploziv improvizat au creat necesitatea unui nou vehicul de luptă mai rezistent, care să poată fi folosit în manevra de la navă la țărm și nu numai.

Vezi și: BAE Systems a primit acordul pentru majorarea contractelor pentru vehiculele amfibii care vor fi furnizate US Marine

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy