Uzina de tancuri Malyshev a produs, din 2009, un singur tanc pentru militarii ucraineni

S.I. Catalin / 07 noi 2019 / 17:31

Uzina Malyshev, parte a concernului militar de stat Ukroboronprom și cel mai mare producător de tancuri şi vehicule blindate din Ucraina, a produs un singur tanc pentru armata ucraineană din 2009, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cadrul unei vizite pe care a efectuat-o la sediul companiei din Harkov, unde a discutat despre problemele cu care se confruntă concernul militar de stat Ukroboronprom.

,,Sunt șocat. Directorul a spus că la uzină a fost construit un singur tanc din 2009. În perioada sovietică, capacitatea de producție a fost de 900 tancuri pe an. Ce se întâmplă cu compania noastră? ", a spus Zelenski, potrivit 112 ua.

Președintele a adăugat că fabrica are și restanțe salariale.

„Aș dori să lichidăm toate datoriile cât mai curând posibil. Primul ministru trebuie să reunească întreg guvernul şi toate agențiile de aplicare a legii. De ce putem face ceva pentru Thailanda, dar nu putem face asta pentru noi înșine. Avem ingineri mari, dar ei nu fac nimic", a remarcat Volodimir Zelenski.

În 2011, Thailanda a semnat un contract în valoare de 241 de milioane de dolari cu uzina ucraineană de tancuri Malyshev, pentru livrarea a 49 de TT-84 „Oplot" („Stronghold") MBT. Tancurile au devenit coloana vertebrală a forțelor terestre thailandeze, înlocuind tancurile M-41s, fabricate în SUA din 1957. Thailanda a primit ultimele 6 tancuri dintre cele 49 de tancuri principale de luptă Oplot T84 comandate din Ucraina, abia anul trecut.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy