Uzina de tancuri Malyshev a produs, din 2009, un singur tanc pentru militarii ucraineni

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Uzina Malyshev, parte a concernului militar de stat Ukroboronprom și cel mai mare producător de tancuri şi vehicule blindate din Ucraina, a produs un singur tanc pentru armata ucraineană din 2009, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cadrul unei vizite pe care a efectuat-o la sediul companiei din Harkov, unde a discutat despre problemele cu care se confruntă concernul militar de stat Ukroboronprom.

,,Sunt șocat. Directorul a spus că la uzină a fost construit un singur tanc din 2009. În perioada sovietică, capacitatea de producție a fost de 900 tancuri pe an. Ce se întâmplă cu compania noastră? ", a spus Zelenski, potrivit 112 ua.

Președintele a adăugat că fabrica are și restanțe salariale.

„Aș dori să lichidăm toate datoriile cât mai curând posibil. Primul ministru trebuie să reunească întreg guvernul şi toate agențiile de aplicare a legii. De ce putem face ceva pentru Thailanda, dar nu putem face asta pentru noi înșine. Avem ingineri mari, dar ei nu fac nimic", a remarcat Volodimir Zelenski.

În 2011, Thailanda a semnat un contract în valoare de 241 de milioane de dolari cu uzina ucraineană de tancuri Malyshev, pentru livrarea a 49 de TT-84 „Oplot" („Stronghold") MBT. Tancurile au devenit coloana vertebrală a forțelor terestre thailandeze, înlocuind tancurile M-41s, fabricate în SUA din 1957. Thailanda a primit ultimele 6 tancuri dintre cele 49 de tancuri principale de luptă Oplot T84 comandate din Ucraina, abia anul trecut.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel