Uzina de tancuri Lviv din Ucraina începe să producă un model modernizat al tancului de luptă T-64 (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Fabrica de vehicule Armour Lviv, parte a concernului ucrainean militar de stat Ukroboronprom, va începe în cel mai scurt timp să producă în serie un model modernizat al tancului de luptă T-64, completat cu echipament nou pentru comunicare radio digitală, sisteme de navigare prin satelit şi un nou blindaj la muniţie reactivă, se arată într-un comunicat de presă publicat luni de către Ukroboronprom, compania de stat care monitorizează industria apărării, potrivit RFE/RL.

,,Drept urmare, am reuşit să extindem în mod semnificativ capabilităţile de luptă [ale tancului]", a susţinut Ukroboronprom.

Tancul T-64 este principalul vehicul de luptă al armatei ucrainene. Cel mai recent model a fost modernizat în 2017.

Youtube video image

Anunţul a fost făcut în contextul în care trupele guvernamentale ale Kievului sunt implicate, din aprilie 2014, într-un conflict cu separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei care s-a soldat până acum cu moartea a peste 13.000 de persoane. Conflictul a izbucnit la o lună după ce Rusia a anexat ilegal peninsula ucraineană Crimeea.

Modernizarea modelului T-64 permite o extindere semnificativă a capacităților de luptă. Ucrainenii precizează că noile echipamente îmbunătățesc semnificativ vizibilitatea pe timpul nopții. Compania arată că noile modernizări permit identificarea mult mai ușoară a tunurilor inamice de calibrul 125mm, în orice condiții meteorologice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel