Utilizarea tancurilor M1A1 Abrams pe frontul din Ucraina este amânată cu câteva săptămâni

Cristian Soare |
Data publicării:

Armata Statelor Unite a prelungit perioada de instruire menită să pregătească personalul ucrainean pentru operarea tancurilor M1A1 Abrams, potrivit unui anunț al Comandamentului Armatei SUA pentru Europa și Africa. Programul, care trebuia inițial să se încheie la jumătatea lunii septembrie, este acum prelungit cu câteva săptămâni.

La mai puțin de o săptămână de la dezvăluirea potrivit căreia primul grup de militari ucraineni și-a încheiat pregătirea, a apărut un raport.

Acest raport a dat naștere la conjecturi, sugerând că este posibil că pregătirea transmisă anterior să nu fi atins nivelurile de competență necesare.

Tergiversarea observată provine din campaniile mult așteptate ale Ucrainei împotriva forţelor ruse de ocupaţie, inițiate în primele zile ale lunii iunie. Aceste eforturi nu s-au soldat cu victorii teritoriale substanțiale, trupele ucrainene suferind pierderi considerabile, mai ales în materie de vehicule blindate grele.

Mai multe imagini publicate pe reţele de socializare, în ultimele săptămâni, au arata mai multe tancuri Leopard 1 și Leopard 2 distruse, furnizate Ucrainei de către Germania. În plus, peste 60 de vehicule de luptă pentru infanterie Bradley, furnizate cu generozitate de Statele Unite, au fost, de asemenea, decimate.

Cel mai recent, conflictul a făcut prima victimă printre cele 14 tancuri Challenger 2, o contribuție solidă oferită de Marea Britanie, alături de numeroase alte tipuri de vehicule care, din păcate, au fost pierdute în timpul contraofensivei ucrainene.

Rata de uzură din ce în ce mai mare înregistrată de vehiculele occidentale în Ucraina a amplificat cererea pentru un aflux de blindate occidentale. Cu toate acestea, această situație provoacă în același timp o anchetă cu privire la eficacitatea unui astfel de armament.

Amânarea expedierii tancurilor Abrams de către SUA ar putea poziționa strategic introducerea lor în serviciu pentru a coincide cu o potențială încetare a conflictului. Odată ce contraofensiva ucraineană scade în intensitate, aceste blindate vor avea șanse mai mari să nu fie avariate, care ar putea altfel păta prestigiul clasei de tancuri Abrams.

Această tactică poate servi, de asemenea, la protejarea reputației industriei americane de apărare în ansamblu.

Inițial, s-a perceput că Statele Unite au manifestat o anumită reticență în ceea ce privește furnizarea de tancuri Abrams către Ucraina. Această ezitare a fost atribuită anticipării unor pierderi substanțiale, care ar fi putut să aducă o lovitură serioasă reputației clasei de tancuri Abrams. 

Ca parte a unui demers mai puţin aştepta, Washingtonul s-a angajat, în ianuarie, să furnizeze tancuri Abrams, exercitând astfel o presiune semnificativă asupra Berlinului pentru tancuri Leopard.

Aceasta a fost un răspuns la faptul că oficialii germani au stipulat că Berlinul va furniza tancuri Leopard 2 numai dacă vor fi furnizate și Abrams. În consecință, această presiune diplomatică a dus la trimiterea de Leopard 2 atât din stocurile armatei germane, cât și de la alte state din Europa. Cu toate acestea, tancurile Abrams se lasă aşteptate pe frontul din Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel