US Navy vrea să îmbunătățească armele semiautomate cu lunetă M110

Eduard Pascu |
Data publicării:

U.S. Naval Sea Systems Command a anunțat într-o notificare recentă postată pe site-ul de contractare al guvernului că intenționează să actualizeze sistemul semi-automat cu lunetă M110, transmite defence blog.

Conform informațiilor publicate pe site-ul de contractare al guvernului american, noua variantă trebuie să conțină kit-ul de coversie Creedmoor de calibru 6,5 mm și tehnologie îmbunătățită.

La scurt timp a sosit o ofertă din partea Companiei Knights Armament care a oferit Guvernului o actualizare îmbunătățită pentru sistemul semi-automat cu lunetă M110K1 (SASS). M110K1 este un model care a fost adoptat recent de US Army și US Marine Corps. Pușca este asemănătoare cu SR-25 / Mk 11 Mod 0, dar diferă semnificativ în ceea ce privește designul patului armei și sistemul cu șină.

În ceea ce privește Creedmoor de 6,5 mm, acesta este un cartuș cu putere medie, care va dubla probabilitatea de lovire la 1.000 de metri, mărește raza efectivă cu jumătate, reduce deriva glonțului la rafala de vânt și are mai puțin recul decât standardul de 7,62 mm. Noua versiune Creedmoor de 6,5 mm are aproximativ același recul ca și 5,56 mm.

Cartușul Creedmoor de 6,5 mm este capabil să dubleze viteza sau traiectoria proiectilului 300 Winchester Magnum în timp ce generează un recul mai mic datorită greutății mai mici a glonțului.

Vezi și: SIG SAUER va produce noi modele de arme care să înlocuiască carabina M4 și mitraliera M249

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel