US Navy a botezat cea mai nouă navă de luptă din clasa Littoral Combat Ship, varianta Freedom

Eduard Pascu / 02 Martie 2020 / 16:26

US Navy a botezat cea mai nouă navă de luptă din clasa Littoral Combat Ship (LCS), USS Cooperstown (LCS 23), în timpul unei ceremonii care a avut loc la șantierul naval  Marinette din Wisconsin, transmite defence blog.

Nava a fost lansată la apă pe 19 ianuarie. USS Cooperstown este programată să înceapă încercările pe mare la jumătatea acestui an.

„Versatilitatea, viteza și letalitatea LCS fac din aceasta un instrument esențial pentru a ajuta marinarii să își îndeplinească misiunile", a declarat Joe DePietro, vice-președintele Lockheed Martin.

LCS este o navă modulară, reconfigurabilă, concepută pentru a răspunde cerințelor flotei pentru război de suprafață (SUW), război antisubmarin (ASW) și misiuni de deminare (MCM) în regiunea litorală. Folosind un design cu arhitectură deschisă, arme modulare, sisteme de senzori și o varietate de vehicule cu echipaj și fără echipaj, LCS asigură accesul forțelor US Navy în zone critice din mai multe teatre.

Clasa LCS este formată din două tipuri, varianta Freedom și varianta Independence, proiectate și construite de două echipe. Varianta Freedom este construită de Lockheed Martin în Marinette, Wisconsin, iar varianta Independence condustruită de Austal în Alabama.

LCS 23 este cea de-a 12-a variantă LCS Freedom și a 23-a din clasă. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy