US Marine Corps vrea să cumpere două aeronave fără pilot pentru cercetare și recunoaștere

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Marine Corps încearcă să achiziționeze două noi sisteme de aeronave fără pilot (UAS) pentru culegere de informații, supraveghere, identificarea țintei și recunoaștere, conform unei solicitări postate pe site-ul instituției, transmite Jane.

Cele două cereri separate, postate de US Marine Corps, solicită un UAS pentru un interval mediu/o rezistență medie (10 km/2 h) și un UAS de lungă durată/rezistență mare (20 km/4 h).

În ambele cazuri, sistemele trebuie să ofere servicii în timpul operațiunilor de zi și de noapte în toate condițiile de mediu.

"Sistemul trebuie să fie robust și gata de utilizare, astfel cum este livrat și cu cerințe logistice, de pregătire și asistență minime. Sistemul ar trebui să ofere video în mișcare în timp real prin senzori electro-optici și/sau infraroșu. Vehiculele aeriene ar trebui să fie capabil de o lansare manuală sau sigură, cu un minim de echipamente de asistență dintr-o zonă restrânsă și ar trebui să poată fi recuperarat în aceeași zonă cu lansarea. Metoda de recuperare ar trebui să fie adecvată pentru a preveni deteriorarea sistemului și a permite perioade scurte de întoarcere între misiuni. Stația de control de la sol trebuie să fie portabilă, să poată monitoriza poziția și starea senzorului, să controleze mișcarea acestuia și a transmite imaginile surprinse de UAS", se arată în document.

Atât AV-urile cu rază medie cât și lungă trebuie să fie capabile să opereze în lansare scurtă sau la decolare și aterizare verticală și să fie alimentate cu baterii. AV-ul de dimensiuni medii sau mici ar trebui să aibă o greutate de decolare mai mică de 20,07 kg, în timp ce sistemul pe distanțe lungi ar trebui să fie mai mic de 24,95 kg.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel