US Marine Corps și-a exprimat interesul pentru a cumpăra nave fără pilot

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În cadrul expoziției de tehnică navală ANTX care a avut loc Baza Lejeune din Jacksonville, Carolina de Nord a fost prezentată o ambarcațiune fără pilot care poate fi folosită atât pentru patrulare cât și pentru luptă, transmite defenceblog

Potrivit unui comunicat al Naval Surface Warfare Center (NSWCDD), US Marine Corps vor beneficia de o nouă navă de război fără pilot (USV) care și-a demonstrat puterea de acțiune. Tehnicienii de la Textron Systems - au demonstrat capacitatea navei Expeditionary Warfare USV de a controla zonele de litoral, în timp ce identifică și angajează ținte de la distanță. 

US Marine Corps a subliniat că au nevoie de aceste noi capacități de luptă cât mai rapid. 

„Există anumite lucruri pe care le poți face cu aceste sisteme și pe care nu le vei putea face niciodată cu cele cu echipaj”, a spus reprezentantul. „Aceste tipuri de sisteme deschid noi modalități de luptă, precum și noi oportunități pentru misiuni. Dacă sunt puse pe deplin în aplicare, aceste sisteme fără pilot ar putea revoluționa modul în care luptăm."

Mai exact, US Navy și US Marine Corps își pot asigura protecția forțelor cu aceste ambarcațiuni Expeditionary Warfare USV care sunt echipate cu un lansator de rachete Longbow Hellfire și o mitralieră de calibru 50 controlate de la distanță. 

 

Protecție avansată

 

Expeditionary Warfare USV constă dintr-o barcă de 12 metri, echipată cu un sistem de rachete HellFire Longbow și o mitralieră calibru 50 mm controlate de la distanță. Barca folosește un sistem radar și imagini video pentru a naviga, pentru a găsi și urmări nave de suprafață, oferind în același timp comportamente tactice, cum ar fi patrularea automată, interceptarea și alungarea inamicului. Sistemul de arme și rachete utilizează sisteme video și infraroșu pentru a identifica automat țintele, pentru a avertiza operatorul care o controlează asupra riscurilor și pentru a asigura controlul focului. Sistemul este acționat de la distanță, fie de pe uscat, fie de pe o navă.

US Navy și US Marine Corps evaluează în prezent rezultatele testelor exectuate cu Expeditionary Warfare USV pentru a vedea dacă este aptă pentru a efectua misiuni litorale și de protecție a forței, precum și misiuni de lungă durată în sprijinul operațiunilor avansate. 

NSWCDD a investit aproximativ 5 milioane de dolari în tehnologii navale inovatoare.

Vezi și: US Navy a finalizat testele pentru racheta Longbow Hellfire

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel