US Navy a finalizat testele pentru racheta Longbow Hellfire

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Navy a finalizat testele pentru racheta Longbow Hellfire care vor echipa navele de tip Littoral. Acestea sunt menite să sporească letalitatea împotriva navelor agresoare de volum mic.

Integrarea sistemului de rachete Longbow Hellfire (SSMM), va spori posibilitate navelor de a se apăra împotriva ambarcațiunilor de asalt. Acestea sunt lansate vertical. 

Conform informațiilor furnizate de Institutul Naval testele au confirmat că Hellfire poate funcționa în condiții de siguranță pe nava de luptă tip Littoral, iar sistemul de rachete vor fi montate pe nave în cursul acestui an.

Racheta Longbow Hellfire a fost supusă unor teste de dezvoltare pentru a fi încorporată în SSMM, ca parte a pachetului de misiuni de război de suprafață LCS.

Integrarea rachetei Longbow Hellfire pe LCS reprezintă următoarea evoluție a capabilităților, dezvoltată pentru a fi inclusă în versiunea Increment 3 a pachetului de misiuni de război de suprafață pentru LCS. Atunci când sunt complet integrate și testate, fiecare modul cu 24 de rachete va aduce o putere suplimentară pentru a completa tunul de 57 mm, rachetele SEARAM și elicopterul MH-60 Sea Hawk.

LCS este o navă modulară, reconfigurabilă, cu trei tipuri de pachete de misiune, inclusiv război de suprafață, contramăsuri împotriva minelor și război anti-submarin. Biroul executiv al programului de luptă pentru nave Littoral (PEO LCS) este responsabil pentru livrarea și susținerea capacităților de misiune litorală a flotei. 

Vezi și: US Navy a comandat rachete ghidate care pot acționa și în caz de război electronic 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel