US Army vrea să introducă dronele pe vehiculele de deminare

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă

US Army vrea să introducă pe vehiculele de deminare sisteme de drone, transmite defenceblog.

Pentagonul dorește să integreze mici UAS-uri tactice pe vehiculul blindat de deminare Assault Breacher Vehicle (ABV), bazat pe șasiul M1 Abrams, pentru a-și crește supraviețuirea și eficacitatea pe câmpul de luptă.

„Obiectivul principal al UAS va fi să ofere informații suplimentare despre trupele care ar opera într-un loc ascuns și acoperit”, se arată în anunț.

ABV este un vehicul blindat, antimină aflat în dotarea US Army și US Marine Corps.

Având posibilitatea de a cunoaște în orice moment ce este în jurul său ABV-urile ar reduce cu mult timpul necesar de deminare de la ore la minute. Iar acest lucru ar permite ca și trupele aflate în spatele său să avanseze mai repede pentru a oferi asistență suplimentară sau ajutor, după cum este necesar.

Assault Breacher Vehicle este construit pe o platformă M1A1 Abrams; dispune de o turelă unică cu două sisteme de încărcare lineară pentru demolare (care folosește două rachete); un sistem de marcare pe linie (LMS); sistem de viziune integrat; și un adaptor de ridicare permite montarea în mod interschimbabil fie a unui plug de mine, fie a unei lame de buldozer.

ABV, care necesită un echipaj format din doi soldați, îmbunătățește mobilitatea și supraviețuirea în luptă, având în același timp viteza și capacitatea de a ține pasul cu forța de manevră. 

 

Vezi și: US Navy, proiect de drone marine împotriva minelor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel