US Navy, proiect de drone marine împotriva minelor

Eduard Pascu / 27 aug 2019 / 10:51

General Dynamics va începe producția de drone marine Knifefish, în baza unui contract încheiat cu US Navy, transmite defenceblog.

Contractul în valoare de peste 44,6 milioane de dolari prevede producția vehiculului subteran fără pilot (SMCM UUV), cunoscut și sub numele de Knifefish.

"Programul Knifefish este un efort continuu de a furniza un UUV care scanează fundul mărilor și oceanelor pentru detectarea minelor plasate la adâncime medie sau mare", potrivit Departamentului Apărării.

General Dynamics a transmis că Knifefish este destinat pentru a detecta, identifica și evita minele marine, reducând riscul pentru personal, acționând în zona minată ca un senzor de bord, în timp ce nava gazdă rămâne în afara câmpului periculos. Knifefish adună, de asemenea, date despre mediu pentru a oferi informații pentru alte sisteme de război contra minelor.

Knifefish UUV oferă o capacitate îmbunătățită prin detectarea, clasificarea și identificarea minelor plasate în zone stâncoase, la mare sau medie adâncime.

Vezi și: Compania Insitu va livra către US Navy și US Marine Corps noi echipamente militare

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy