US Army nu reușește să adauge protecție pentru vehiculele Stryker

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Army a testat trei variante de protecție pentru vehiculele Stryker, oferite de producători diferiți, dar nu au selectat nici unul pentru că nu corespund cerințelor, transmite defence blog. 

În raportul anual emis de Pentagon, serviciul de testare și evaluare operațională sunt prezentate problemele sistemului de protecție activă (APS) ale vehiculelor de luptă Stryker. Inițial, s-a sugerat că vehiculele de luptă Stryker vor primi noi sisteme de apărare active pentru a spori supraviețuirea platformei în viitorul apropiat.

Conform raportului, US Army a evaluat trei soluții diferite pentru Stryker APS: Iron Curtain, Protecție cu Armură Modulară - Sistem de Apărare Activ și Sistemul Trophy. Fiecare vânzător avea soluții tehnice unice cu mecanisme de contramăsură diferite.

Aceste tehnologii ar trebui să îmbunătățească capabilitatea vehiculelor de luptă împotriva rachetelor ghidate antitanc și a grenadelor cu propulsie rachetă (RPG).

În anul 2018, US Army a finalizat testarea APS Iron Curtain fabricat de Artis pe Stryker. Și în 2019, armata a urmărit și testat alte două soluții suplimentare pentru APS Stryker: Protecția cu Armură Modulară produs Rheinmetall și sistemul Trophy produs Rafael.

Armata nu a selectat niciuna dintre aceste soluții din cauza performanțelor la testare.

Potrivit The Drive, US Army a lucrat activ pentru a adăuga sisteme de protecție activă la toate platformele sale de vehicule blindate, cum ar fi Bradley, tancul M1 Abrams și Stryker. Această nevoie rezidă din amenințarea în continuă creștere a rachetelor ghidate antitanc, precum și a armelor antitanc ale infanteriei. Serviciul este preocupat în special de cât de vulnerabile ar putea fi aceste vehicule la aceste tipuri de arme dacă s-ar afla în conflict major cu un competitor cum ar fi Rusia.

Vezi și: SUA, pas în spate în înlocuirea Bradley. Achiziția a fost anulată iar procesul va fi reluat

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel