SUA, pas în spate în înlocuirea Bradley. Achiziția a fost anulată iar procesul va fi reluat

DefenseRomania Team / 17 ian 2020 / 13:17
Foto: Un Bradley american împreună cu trupe ale US Army în Siria
Foto: Un Bradley american împreună cu trupe ale US Army în Siria

Procedura privind înlocuirea mașinilor de luptă a infanteriei Bradley a fost anulată de către US Army.

Presa de specialitate de peste ocean abordează cu interes subiectul, în condițiile în care decizia a fost una neașteptată. Defense News și Defense One amintesc că SUA încearcă din răsputeri înlocuirea cât mai rapidă a blindatelor Bradley

Chiar dacă US Army a anulat procedura privind achiziția de noi vehicule care ar urma să înlocuiască Bradley, se pare că americanii nu au renunțat la proces.

Într-un comunicat de presă, Pentagonul a anunțat că va „reevalua efortul de a înlocui Bradley” și va revizui cerințele pe care ofertanții trebuie să le îndeplinească. Decizia vine după ce o singură companie a depus oficial o ofertă.

„Pe baza feedback-ului și a propunerilor primite de la industria de apărare, US Army a hotărât că este necesară revizuirea cerințelor, a strategiei de achiziție și a programului, înainte de a trece la următoarea etapă”, mai anunță Armata Statelor Unite.

 

O singură ofertă eligibilă pentru înlocuirea Bradley

 

Cu toate că în comunicat nu se menționează cine este singura companie cu ofertă eligibilă pentru înlocuirea Bradley, sursele citate precizează că este vorba de General Dynamics după ce SUA au respins oferta Raytheon-Rheinmetall care nu s-a putut încadra în orizontul de timp impus de Washington.

Companiile SAIC și BAE Systems, ultima fiind și producătorul Bradley, nu au depus oferte.

Nici General Dynamics, dar nici Raytheon-Rheinmetall și SAIC nu au dorit să comenteze până în prezent decizia US Army. 

Rămâne de văzut, la reluarea ulterioară a procesului, care vor fi noile cerințe și ce oferte va primi US Army din partea giganților din industria de apărare pentru înlocuirea blindatelor Bradley.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy