US Army continuă testarea noului model de tanc Abrams M1A2 SEPv3 în poligonul de la Yuma

Eduard Pascu |
Data publicării:

"Tancul principal de luptă Abrams, M1A2 Systems Engineering Plan Version 3, este în prezent supus unor teste de anduranță de peste 200 de kilometri pe drum accidentat la US Army Yuma Proving Ground", au transmis pe contul oficial de Twitter oficialii de la Yuma Proving Ground, anunță defence blog.

Principalul tanc de luptă Abrams M1A2 (MBT) este un sistem de arme de asalt, echipat cu un tun de 120 mm, proiectat să aibă o rată de supraviețuire mai mare, putere de foc și precizie la tragere din mișcare, interoperabilitate comună pentru suport și schimb de informații cu toate armele, o mai mare manevrabilitate și agilitate tactică.

Serviciul a raportat că US Army a dezvoltat un nou profil pentru tancul de luptă Abrams împotriva dispozitivelor explozive improvizate (IED), a minelor și a amenințărilor cu foc direct și indirect.

De asemenea, a fost menționat faptul că Abrams M1A2 SEPv3 este planificat să intre în dotarea US Army în 2020.

Cea mai recentă versiune Abrams este, de asemenea, mult mai blidată decât versiunile anterioare, deci mai greu ceea ce necesită îmbunătățiri a suspensiei și a motorului.

Îmbunătățirile se concentrează pe puterea motorului, conducere, sisteme contra-IED îmbunătățite și muniție ghidată. Este cel mai de încredere tanc Abrams produs vreodată, care va reduce sarcina logistică a US Army, reduce costurile de întreținere și oferă conectivitate cu toate forțele dispersate în teren fiind echipat de cea mai avansată tehnică digitală.

SEPv3 măsoară 9,7 m lungime, 3,7 m lățime și 2,4 m înălțime și este condus de un echipaj format din patru oameni: un șofer, un comandant, un servant și un tunar.

Într-un raport din 2017, generalul maior David Bassett, ofițer executiv de programe pentru Ground Combat Systems a spus: „Aceste vehicule nu se referă doar la asigurarea aliaților noștri sau la descurajarea sau constrângerea potențialilor adversari. Acestea sunt pentru a câștiga bătălia pe mai multe domenii."

Conform informațiilor actuale, US Army intenționează să echipeze un lot mare de M1A2 SEPv3 cu sistemul de protecție activă Trophy care elimină amenințările inamice, cum ar fi lansatoarele de grenade și rachete antitanc ghidate.

Vezi și: Rusia pretinde că are un sistem de rachete antitanc care poate distruge ultima versiune a tancului american Abrams

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel