Rusia pretinde că are un sistem de rachete antitanc care poate distruge ultima versiune a tancului american Abrams

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
sistemil rusesc auto-propulsat de rachete antitanc, Kornet-EM
sistemil rusesc auto-propulsat de rachete antitanc, Kornet-EM

Cel mai nou sistem rusesc auto-propulsat de rachete antitanc, Kornet-EM, poate distruge ultima versiune a tancului Abrams al armatei americane, echipat cu sistemele de protecție activă Trophy construite în Israel, potrivit mai multor reportaje publicate de mass-media aservită Kremlinului, informează Defence-Blog.com.

Conform agenției oficiale de presă ruse TASS principala sursă de știri a Rusiei, a informat că ultimul sistem de protecție activă Trophy, furnizat pentru vehiculele de luptă ale armatelor israeliene și americane, nu este potrivit pentru lupta împotriva armelor moderne antitanc rusești.

Trophy este un sistem de protecție activă (APS) de tipul "hard-kill", destinat detectării, localizării și (dacă este necesar) neutralizării amenințărilor care vizează mașinile blindate. Termenul "hard-kill" (ucidere-dură) se referă la contramăsuri fizice, cum ar fi explozii sau proiectile care distrug sau îndepărtează focul.

Acest sistem protejează vehiculele blindate medii și grele de amenințări care variază de la rachete, la rachete ghidate antitanc (ATGMS) și proiectile înalt-explozive antitanc (HEAT). Descoperirea și urmărirea extrem de precisă a țintei, împreună cu tehnologia de contracarare prin utilizarea proiectilului multiplu exploziv (MEFP), asigură o mare probabilitate de neutralizare a amenințării (în majoritatea cazurilor fără inițierea altor măsuri suplimentare), reducând în același timp efectele colaterale. Trophy HV este în producție de serie pentru Forțele Armate ale Israelului (din august 2009), iar acum este instalat și pe ultima versiune a tancului Abrams.

Citând o sursă anonimă în industria israeliană de apărare, TASS a informat că "sistemul Trophy și-a dovedit eficiența ridicată în respingerea lansărilor unice ale rachetelor antitanc și ale proiectilelor de aruncător, inclusiv lansări din diferite direcții. Cu toate acestea, sistemul de protecție activă încă nu poate să combată două sau trei lovituri antitanc lansate la un interval foarte scurt de timp. Această tehnologie este folosită în ultimele sisteme din Rusia, de exemplu, sistemul Kornet modernizat și lansatoarele de grenade de unică folosință".

Potrivit sursei TASS, Kornet-EM permite lansarea a două rachete antitanc într-un singur fascicul, la un interval minim între acestea. Sistemul de protecție activă Trophy trebuie să lucreze în continuare pentru combaterea eficientă a armelor antitanc pe baza acestui principiu, a menționat sursa.

Este de precizat că mass-media de stat din Rusia a lansat o mini-cruciadă la adresa sistemului Trophy, după apariția în presă a informației că Armata S.U.A. testează o nouă versiune a tancului M1 Abrams, cu un nou pachet de protecție a turelei, în timpul  exercițiul multinațional Justice Eagle 19.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel