US Army a lansat o rachetă Javelin de pe un UGV

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

O echipă formată din reprezentanți ai Raytheon și Lockheed Martin au lansat cu succes o rachetă Javelin de pe un UGV.

Racheta Javelin a fost lansată cu un lansator al companiei norvegiene Kongsberg, de pe un vehicul robotizat UGV (Unmanned Ground Vehicle).

Testul s-a desfășurat pe fondul efortului US Army de a stabili modul în care vehiculele militare robotizate pot fi folosite pe câmpul de luptă.

Potrivit celor de la Defense News, testul lansării rachetei Javelin de pe UGV a avut loc la jumătatea lunii iunie, la Redstone Arsenal Test Center, Alabama, SUA. Pregătirea lansării a durat mai multe luni. Vehiculul robotizat nu este autonom, el fiind controlat de la distanță.

Raytheon a început să formeze echipa cu aproximativ un an în urmă. Americanii au ales pentru lansare UGV-ul Milrem, datorită desgnului inovator și capacității sale cu privire la o varietate mare de sarcini pe care le poate opera. 

În cadrul demonstrației s-au folosit doar sisteme de armament aflate deja în dotarea armatei. US Army e în căutare de soluții inovatoare care să protejeze trupele terestre pe câmpul de luptă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel