Noul tanc al SUA, Abrams M1A2 SEPv3, mai blindat, mai puternic și mult mai mobil

Eduard Pascu / 22 noi 2019 / 22:33

US Army a dezvăluit mai multe detalii despre testele ale celei mai recente versiuni a tancului lui Abrams care au loc în poligonul de la Yuma, transmite defence blog.

M1 Abrams este singurul tanc principal de luptă al SUA și este considerat cel mai bun din lume. Tancul M1 a fost testat în mod constant la US Yuma Proving Ground (YPG)de la prima producție de la sfârșitul anilor '70, fiind îmbunătățit continuu.

„Avem aici mai multe zone de testare care simulează diferite tipuri de drumuri pe care le-am putea întâlni în diferite zone ale lumii”, a declarat Robert Wilson, ofițer de testare. „Testăm durabilitatea acestor vehicule pe mii de kilometri pe diferitele suprafețe”, a mai spus el.

Cu excepția exteriorului, Abrams SEPv3 de astăzi este aproape de nerecunoscut în comparație cu prima variantă a acestuia. Testarea YPG a atins practic toate aspectele într-o varietate de situații care simulează condițiile mai puțin bune pe care le pot întâlni soldații în luptă.

 

Mult mai blindat, mult mai mobil, mult mai puternic

 

Lista de îmbunătățiri adusă tancului este lungă: sisteme electronice îmbunătățite pentru controlul focului, ceea ce înseamnă că tunul de pe SEPv3 poate trage mai rapid și mai precis; motorul, suspensia și șenilele au fost actualizate pentru performanțe mai mari și pentru a sprijini creșterea în greutate a platformei. 

Martin Velazquez, conducătorul echipei de testare, a subliniat că „pe măsură ce tehnologia avansează, tancurile trebuie să avanseze și ele” iar „SEPv3-urile au mult mai multe sisteme de diagnosticare la bord decât generațiile anterioare. Au ecrane detașabile în care sunt implementate manualele tehnologice și astfel se pot realiza o mulțime de reparații la vehicule fără a mai fi nevoie ca ele să ajungă în bază pentru service”.

Cel mai nou Abrams este, de asemenea, mai puternic blindat decât versiunile anterioare, ceea ce necesită îmbunătățiri ale sistemului de alimentare și al suspensiilor.

„Scopul testării este să îl pregătești pentru luptă. În cele din urmă va ajunge să fie utilizat de tanchiști. Noi vrem ca în acel moment tancul să funcționeze pefect”, spun americanii.

Vezi și: US Army continuă testarea noului model de tanc Abrams M1A2 SEPv3 în poligonul de la Yuma

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy