US Air Force vrea să aloce mai mulţi bani pentru avioane F-15EX şi mai puţini pentru F-35

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane F-15EX Sursa foto: US Air Force
Avioane F-15EX Sursa foto: US Air Force

Lista de nevoi a Forțelor Aeriene SUA, pentru anul fiscal 2022, este destul de mare. Printre acestea se găseşte şi un contract de aproximativ 1,4 miliarde de dolari pentru a cumpăra încă 12 avioane de luptă F-15EX de la Boeing – US Air Force intenţionează ca prin această achiziţie să reducă deficitul de aeronave, pe măsură ce vechea sa flotă de avioane F-15C / D este scoasă în totalitate din serviciu.

Anual, Forţele Aeriene ale SUA, dar şi Forţele Navale şi Forţele Tereste, prezintă Congresului SUA o listă de priorități pentru viitorul an fiscal. Prin această procedură Congresul SUA vrea să ştie pe ce vor fi cheltuiţi bani – de obicei nevoile Forțele armate ale Statelor Unite ale Americii pot influenţa mărimea bugetului.

Publicaţia Defense News a analizat lista de priorități a US Air Force, pentru anul fiscal 2022, observând un detaliu foarte important – mai mulţi bani pentru avioane F-15EX (acestea aflându-se în capul listei) şi mai puţin bani pentru avioane F-35.

 

Forțele Aeriene ale SUA au solicitat fonduri pentru 12 avioane F-15EX și 48 F-35

 

În ultimii ani, Forțele Aeriene au solicitat fonduri pentru 48 de avioane F-35 fabricate de Lockheed Martin. Însă, în ultimii perioadă, oficiali ai US Air Force au sugerat că acesta practică ar putea să se oprească în anul fiscal 2022, deoarece așteaptă lansarea pachetului de actualizări Block 4 petru acest timp de aeronave.

În schimb, lista Forțelor Aeriene face trimitere la 360 ​​de milioane de dolari pentru susținerea programului F-35. Defense News precizează că aproximativ 175 de milioane de dolari se vor duce pe rezolvarea lipsei acute de motoare performante F135 Pratt & Whitney – destinate pentru a fi instalate pe aeronavele care rezultă din programul F-35.

Primul F-15EX a fost acceptat de US Air Force (USAF) pe 10 martie și, după ce a fost transportat de la uzina Boeing din St. Louis, Missouri, la Eglin, este acum supus testelor de către 40th Flight Test Squadron. Acesta a fost primul nou F-15 livrat, în ultimii 17 ani, către Forțele Aeriene ale SUA.

 


USAF intenționează să cumpere, în următorii 10-12 ani, 144 de avioane F-15EX


 
US Air Force au plasat prima comandă pentru F-15E, în iulie 2020, atribuind un contract pentru primul lot de opt avioane – cu o valoare care să nu depășească aproximativ 1,2 miliarde de dolari – pentru care Congresul SUA a aprobat finanțarea în cadrul bugetului pentru apărare, pentru anul fiscal 2020. 

Întregul program are o valoare plafon de 23 miliarde dolari, deoarece este de aşteptat să fie achiziţionate cel puțin 144 de avioane F-15EX, dar contractul include opțiuni pentru a permite Forțelor Aeriene să achiziționeze până la 200 de avioane.

Primul avion de vânătoare F-15, construit de compania McDonnell Douglas, a zburat în iulie 1972 și totuși, Boeing a comunicat în urmă cu mai mult timp că această aeronavă merită un upgrade serios.

Motivul pentru care United States Air Force (USAF) ar cumpăra un avion vechi de 50 de ani a avut mai mult sens odată ce Boeing a anunțat că avioanele sunt de fapt cea mai nouă versiune a celei de-a patra generații F-15EX. Constructorul de aeronave cu sediul în Chicago a declarat că Forțele Aeriene americane intenționează să achiziționeze 144 de avioane F-15EX, în următorii ani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel