Ungariei i-au fost propuse sisteme antiaeriene NASAM. Norvegienii speră că au un atu

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sistemul antiaerian cu rază medie de acțiune, NASAM, propus Ungariei. Sursă foto: Kongsberg
Sistemul antiaerian cu rază medie de acțiune, NASAM, propus Ungariei. Sursă foto: Kongsberg

Compania norvegiană Kongsberg propune Ungariei sistemul de rachete NASAM (Norwegian Advanced Surface-to-Air Missile System).

Propunerea vine ca răspuns la intenția Ungariei de a achiziționa un sistem de rachete cu rază medie, obiectivul fiind îmbunătățirea capacității de apărare aeriană, informează Defense 360 Europa.

Kongsberg speră că vânzarea anterioară a sistemului NASAM către Lituania va cântări în decizia Budapestei de a-i oferi un contract pentru sistem.

În mai, ministrul maghiar al Apărării, Tibor Benko, a declarat pentru Radio Kossuth că țara sa intenționează să solicite oferte de la MBDA pentru sistemele Aster, de la Israel Aerospace Industries cu Arrow, consorțiul internațional MEADS și Kongsberg&Raytheon cu NASAM.

 

Kongsberg oferă Ungariei sistemele NASAM

 

"Avem activitate în derulare în Ungaria și intenționăm să semnăm un nou contract cu Budapesta, oferind NASAM", a declarat Dag Lovass, manager la Kongsberg Defense & Aerospace.

Sistemul antiaerian cu rază medie NASAM a fost livrate în țării din zona Europei de Est precum Lituaniei. La începutul acestui an tranzacția a fost extinsă pentru a include rachete suplimentare.

"Sperăm că ceea ce am realizat în Lituania ne va consolida poziția", a mai precizat reprezentantul Kongsberg.

Acesta a adăugat că, până în prezent, 11 state au achiziționat NASAM, iar Kongsberg țintește către țările din Europa de Est pentru alte contracte. În regiune, compania norvegiană a livrat sistemele de rachete Naval Strike Missile și în Polonia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel