Ungariei i-au fost propuse sisteme antiaeriene NASAM. Norvegienii speră că au un atu

Tudor Curtifan / 04 sep 2019 / 17:46
Sistemul antiaerian cu rază medie de acțiune, NASAM, propus Ungariei. Sursă foto: Kongsberg
Sistemul antiaerian cu rază medie de acțiune, NASAM, propus Ungariei. Sursă foto: Kongsberg

Compania norvegiană Kongsberg propune Ungariei sistemul de rachete NASAM (Norwegian Advanced Surface-to-Air Missile System).

Propunerea vine ca răspuns la intenția Ungariei de a achiziționa un sistem de rachete cu rază medie, obiectivul fiind îmbunătățirea capacității de apărare aeriană, informează Defense 360 Europa.

Kongsberg speră că vânzarea anterioară a sistemului NASAM către Lituania va cântări în decizia Budapestei de a-i oferi un contract pentru sistem.

În mai, ministrul maghiar al Apărării, Tibor Benko, a declarat pentru Radio Kossuth că țara sa intenționează să solicite oferte de la MBDA pentru sistemele Aster, de la Israel Aerospace Industries cu Arrow, consorțiul internațional MEADS și Kongsberg&Raytheon cu NASAM.

 

Kongsberg oferă Ungariei sistemele NASAM

 

"Avem activitate în derulare în Ungaria și intenționăm să semnăm un nou contract cu Budapesta, oferind NASAM", a declarat Dag Lovass, manager la Kongsberg Defense & Aerospace.

Sistemul antiaerian cu rază medie NASAM a fost livrate în țării din zona Europei de Est precum Lituaniei. La începutul acestui an tranzacția a fost extinsă pentru a include rachete suplimentare.

"Sperăm că ceea ce am realizat în Lituania ne va consolida poziția", a mai precizat reprezentantul Kongsberg.

Acesta a adăugat că, până în prezent, 11 state au achiziționat NASAM, iar Kongsberg țintește către țările din Europa de Est pentru alte contracte. În regiune, compania norvegiană a livrat sistemele de rachete Naval Strike Missile și în Polonia.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy