Ungaria va produce sub licență varianta modernizată a avionului ușor rusesc IL-103

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe 17 martie, corporația rusă Ilyushin și compania maghiară Aviation Engineering au semnat un contract în baza căruia aeronava ușoară multirol IL-103M va începe să fie produsă în Ungaria, sub licență. Acordul prevede, de asemenea, dreptul părții maghiare de a moderniza aeronava.

Informația a fost furnizată de serviciul de presă al Ministerului industriei și comerțului din Federația Rusă.

Potrivit comunicatului, în acord este precizată dezvoltarea comună, ruso-maghiară, a unei variante modificate a avionului ușor multirol IL-103, cu facilitățile de producție din orașul maghiar Pecs.

De asemenea, sursa menționează că IL-103M reprezintă o versiune modernizată a avionului IL-103 cu un singur motor, cu patru locuri, produs anterior în Rusia. Aeronava va avea proprietăți aerodinamice îmbunătățite, o cabină superioară spațioasă și avionică modernă și va primi un motor mai performant.

Marile avantaje ale noului model sunt considerate capacitatea acestuia de a decola și de a ateriza pe piste scurte, inclusiv pe cele neasfaltate, precum și capacitatea de a opera în orice condiții climatice, ceea ce face ca utilizarea unui hangar să devină opțională în exploatarea sa.

Încheierea contractului a dat ocazia presei ruse apropiate Kremlinului să salute “independența Budapestei față de Bruxelles” și să scoată în evidență cooperarea dintre Rusia și Ungaria în diverse domenii de activitate, precum cel medical sau energetic nuclear. De asemenea, este criticată atitudinea “extrem de negativă a birocraților europeni care, din anumite motive, au decis că guvernele țărilor UE pot colabora cu Rusia numai cu acordul Bruxelles-ului”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel