Ungaria va cumpăra din Israel sisteme de apărare aeriană Iron Dome

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forţele armate ungare se vor dota cu sistemul israelian de apărare aeriană Iron Dome (Domul de Fier), menit să protejeze de atacuri cu rachete cu rază scurtă de acţiune şi de artilerie, informează duminică MTI, citând portalul israelian Yedioth Ahronoth.

Noul sistem va fi produs şi livrat de ELTA Systems Ltd, subsidiară a companiei de stat Israel Aerospace Industries.

Tot ELTA a livrat Republicii Cehe acum circa doi ani opt sisteme radar în cadrul unui contract de 125 milioane de dolari, dar actuala tranzacţie va fi probabil mai mare, a menţionat ynet.

Acordul a fost semnat vineri de şeful de Stat major al armatei ungare, Ferenc Korom, primele piese din noile echipamente radar urmând să fie livrate în 2022. Acestea vor înlocui radarele deja învechite din apărarea aeriană a Ungariei, datând din epoca sovietică, potrivit Agerpres.

Sistemul ELM-2084 poate detecta aeronave care zboară la altitudini scăzute, elicoptere, drone, rachete şi proiectile de artilerie.

ELTA a vândut până acum peste 100 de sisteme radar în valoare de peste 2 miliarde de dolari Canadei, Indiei şi Finlandei, între alte ţări.

Iron Dome este un sistem mobil de apărare aeriană, dezvoltat Rafael Advanced Defense Systems, Israel Aerospace Industries și Raytheon, care produce sistemul de rachete Patriot fabricat în America. Sistemele radar sunt de la ELTA System, o filială a IAI.

Sistemul este conceput pentru a intercepta și distruge rachete cu rază scurtă de acţiune, avioane fără pilot, mortiere şi rachete de croazieră, lansate de la distanțe cuprinse între de 4 la 70 de distanță. O singură baterie a sistemului Iron Dome este formată dintr-un radar şi o unitate de control al focului, plus 3-4 lansatoare, fiecare cu câte 20 de rachete.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel