Ungaria și Marea Britanie ar putea achiziționa drone turcești. Exporturile militare ale Turciei au atins nivelul record 2 miliarde $ anul acesta

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, în timpul ceremoniei de introducere în cadrul Forțelor Armate a noilor drone de atac Bayraktar Akinci. Sursă foto: Administrația Prezidențială de la Ankara
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, în timpul ceremoniei de introducere în cadrul Forțelor Armate a noilor drone de atac Bayraktar Akinci. Sursă foto: Administrația Prezidențială de la Ankara

Statisticile oficiale publicate în această săptămână au evidențiat că exporturile turcești din industria de apărare și aerospațială, în prima jumătate a anului 2022, au atins un nivel record de aproximativ două miliarde de dolari, reprezentând o creștere cu 48% față de aceeași perioadă din 2021.

Potrivit Asociației Exportatorilor Turci (TIM), exporturile turcești ar putea depăși 4 miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2022, cel mai ridicat nivel anual de până acum.

"Creșterea exporturilor, care a survenit după doi ani de scădere în timpul pandemiei în 2020 și 2021, ar trebui să fie atribuită în primul rând dronelor și, în general, domeniului aerospațial", a susținut analistul de apărare Ozgur Eksi.

Acesta a adăugat că cifrele exporturilor arată că dependența industriei turce de vânzările interne scade și că exporturile ajută companiile turcești să ajungă la autosuficiență.

 

Ungaria și Marea Britanie ar putea cumpăra și ele drone turcești

 

Anul acesta, Turcia a vândut 96 de drone clienților internaționali, inclusiv Poloniei, primul cumpărător european al Bayraktar TB2.

Oficialii din industria apărării spun că potențialii cumpărători ai dronelor fabricate în Turcia includ Regatul Unit, Ungaria, Letonia, Lituania, Arabia Saudită, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Slovacia, Uruguay și Albania.

Potrivit SaSaD, o organizație a producătorilor din industria de apărare și aerospațială din Turcia, afacerile în 2021 au totalizat 10,1 miliarde de dolari. Exporturile au totalizat 3,2 miliarde de dolari, depășind importurile, de 2,6 miliarde de dolari, cu 23%.

Companiile turcești au câștigat comenzi noi de 8,5 miliarde de dolari în 2021. Industria are 75.000 de angajați și cheltuiește 1,6 miliarde de dolari anual pentru cercetare și dezvoltare.

În acest an, companiile turcești din industria de apărare vor participa la opt expoziții internaționale pentru a căuta noi oportunități care vor crește exporturile și vor obține mai multe recorduri.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel